• BIST 10759.56
  • Altın 6222.75
  • Dolar 49.9244
  • Euro 55.8385
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Sanat temsilcilerimiz ABD’de

Sanat temsilcilerimiz ABD’de

 48’inci Worldfest-Houston Bağımsız Filmler Festivali başladı. Ülkemizden yönetmenlerin çektiği “Olağan Denemeler” ilk gösterimini ABD’de yapacak.

wf

Amerika Birleşik Devletleri’nin Houston şehrinde bu yıl 48’incisi gerçekleştirilen “Worldfest Houston Bağımsız Filmler Festivali” önceki akşam gerçekleştirilen açılış seremonisi ile başladı. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda film yönetmeni, yapımcı ve oyuncunun katıldığı festivale, ülkemizden de “Olağan Denemeler” adlı kısa filmin yönetmenleri Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu ile filmin başrol oyuncusu Hatice Tezcan davet edildi.

BİRÇOK FİLM VAR

Dünyanın en eski bağımsız film festivali, ABD’nin ise üçüncü en eski film festivali olan “Worldfest Houston”da bu yıl 51 uzun metrajlı filmin dünya prömiyeri, 111 de kısa metrajlı filmin gösterimi yapılıyor. 550 uzun metrajlı, 1400 de kısa metrajlı filmin resmi seçkide yer almak için başvurduğu festivalin resmi seçkisinde yer alan “Olağan Denemeler” de dünya prömiyerini Houston’da yapacak. “Olağan Denemeler” 19 Nisan Pazar günü Houston’daki AMC Sineması’nda gösterilecek.

AÇILIŞ “OCEANMAKER” VE “LEAVES OF THE THREE” FİLMLERİYLE YAPILDI

48’inci Worldfest Houston Bağımsız Filmler Festivali’nin açılışı 10 Nisan akşamı Houston’daki AMC Sineması’ndaki geleneksel kırmızı halı yürüyüşü ile başladı. Açılış gecesinde bir konuşma yapan festivalin kurucusu Hunter Todd,  Worldfest Houston’un dünyanın en eski bağımsız film festivali olduğunun altını çizerek, “Biz, Sundance, Toronto veya Tribeca’dan çok önce bu festivali başlattık” dedi. Dünyaca ünlü pek çok yönetmene ilk ödülünü kendi elleriyle taktim ettiğini söyleyen Hunter Todd, bu yıl da dünyanın dört bir yanından gelecek vaad eden çok sayıda sinemacıyı ağırladıklarını söyledi.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Dünyanın en uzun süreli festival başkanlığı yapma unvanına sahip olan Hunter Todd, “49 yaşındayım ve 48 yıldır da bu festivali düzenliyorum” diyerek de sinema salonunu dolduran yaklaşık bin kişiyi kahkahalara boğdu.

Festival kısa bir animasyon filmi olan “Oceanmaker” ile başladı. Yönetmenliğini Lucas Martell’in yaptığı animasyon okyanusların yok olduğu bir dünyada, yağmur yağdırmak için çalışan bir kadın pilotun hikayesini anlatıyor. “Oceanmaker”in ardından festivalin ilk uzun metrajlı filmi “Leaves of the Three” gösterildi. ABD’de ölmek üzere olan bir adamın Sicilya Adası’ndaki yaprakları şifa veren gizemli bir zeytin ağacını keşfetmesini konu alan filmin yönetmenliğini Ante Novakovic üstleniyor. Festivalin açılış etkinliğinde bu filmin başrol oyuncularından Sean Young’a da “Yaşam boyu kariyer” ödülü verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20