• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Şefik:768 yargıtay davası görüşülmeyi bekliyor

Şefik:768 yargıtay davası görüşülmeyi bekliyor
Şefik:768 yargıtay davası görüşülmeyi bekliyor

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Yüksek Mahkeme yargıçlarının sayısını artırmayı öngören Anayasa (Değişiklik) Yasa Önerisi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, pandemi süreci ve mahkemelerdeki son durumla ilgili BRT’ye açıklamalarda bulundu.

Şefik, Yüksek Mahkeme yargıçlarını sayısının sadece Anayasa değişikliği ile artırılabileceğini bu nedenle özellikle ceza istinaflarının daha hızlı görülebilmesi için 11 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile oylamaya sunulacak söz konusu Anayasa değişikliğinin onaylanmasının kendileri için büyük önem arzettiğini söyledi.

Yüksek Mahkeme Başkanı Şefik, yapılan Anayasa değişikliği ile yargıç sayısının 16+1 şeklinde 17’ye yükseltildiğini, seçim günü halktan bu değişikliğe “Evet” demesini beklediklerini vurguladı.

Şuan 613 Hukuk İstinaf, 121 Ceza İstinaf, 34 Aile İstinaf, 9 de asli yetki olmak üzere toplamda 768 yargıtay dosyasının görüşülmeyi beklediniği kaydeden Şefik mevcut yargıçlarla bu davaların istenilen zaman dilimi içerisinde sonuçlandırılmasının mümkün olamayacağına işaret etti “Geç gelen adalet adalet değildir” söylemini anımsattı.

Ceza ve Aile İstinafları’nın ayrı bir heyete verilmesi halinde Yargıtay’ın rahatlayacağını belirten Şefik, Ceza ve Aile İstinafları’nın daha seri bir şekilde ilerleyeceğini dile getirdi.

 

Şefik, genel seçimlerin mevcut yasa çerçevesinde çarşaf liste ve ilçe sınırlamasıyla yapılacağı düşüşünülürse, seçim gününe kadar bilgisayarla oy verme sistemine geçilmemesi halinde bir önceki seçimde Şeçim Kurulları’nın yaşadığı mağduriyetin yaşanmaması adına belli bir saatten sonra oy sayımına ara verileceğini söyledi.

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak da seçimin 11 Ekim’de yapılabileceğini hesaba katarak, seçim takviminin muhtemelen 12 Ağustos’ta başlayacağını dile getirdi.

Şefik, Cumhurbaşkanlığı seçiminin pandemi tedbirleri çerçevesinde yapılacağını da söyledi.
Şefik, 1 Temmuz’dan itibaren ülkeye giriş çıkışların başlamasıyla özellikle gençlerin pandemi ile ilgili korunma tedbirlerini almadığını gözlemlediğini kaydederek, “Malesef denetim noktasında KKTC olarak zayıfız. Evde karantinada kalanlar için denetim yapılmadı. Toplumu riske atacaksanız bunu bireye bırakmak risklidir” dedi.
Şefik, mahkeme binalarının fiziki durumlarına da değinerek, yıllardır bekledikleri mahkeme binalarıyla ilgili tadilat ve değişikliklerin biran önce yapılması temennisinde de bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20