• BIST 11007.37
  • Altın 5753.519
  • Dolar 42.5155
  • Euro 49.5234
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Sekiz yıl hapis cezası

İnsan hakları ihlallerinden dolayı halihazırda hapiste bulunan eski Peru cumhurbaşkanı Alberto Fujimori’ye bir ceza da yolsuzluktan verildi.
Sekiz yıl hapis cezası

İnsan hakları ihlallerinden dolayı halihazırda hapiste bulunan eski Peru cumhurbaşkanı Alberto Fujimori’ye bir ceza da yolsuzluktan verildi.

Reuters’in haberine göre Fujimori 2000 yılındaki seçim kampanyasını kamu bütçesinden finanse etmekten suçlu bulunup sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

76 yaşındaki eski Peru lideri, ordu bütçesinden hortumladığı yaklaşık 41 milyon doları istihbarat teşkilatına aktararak, tabloid gazetelerde lehinde haberler çıkartmak için kullandırtmış. Gazetelere haber başına ortalama 2 ila 3 bin dolar ödenmiş.

Fujimori, 1990-2000  yıllarındaki cumhurbaşkanlığı döneminde işlediği insan hakları ihlalleri nedeniyle 2007 yılından beri hapiste. 25 yıl hapis cezası almasına yol açan en ağır suç, kurdurduğu ölüm mangalarına en az 24 kişinin katledilmesi emrini vermek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler