• BIST 10759.56
  • Altın 6273.75
  • Dolar 49.9612
  • Euro 55.9283
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 12 °C

Serhat Akpınar ve Kıbrıs Bilim Heyeti Kazakistan’da önemli anlaşmalara imza attı

Serhat Akpınar ve Kıbrıs Bilim Heyeti Kazakistan’da önemli anlaşmalara imza attı

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Kıbrıs Bilim Heyeti , KKTC Yüksek öğretim için Önemli Anlaşmalara İmza Atmaya Devam Ediyor .

Temaslarda bulunmak üzere Kazakistan’a giden Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile beraberindeki bilim heyeti, önemli anlaşmalara imza attı.

Kazakistan ziyaretinin çok iyi geçtiğini belirten Serhat Akpınar, “GAÜ’nün yanısıra Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı olarak da çok yararlı temaslarımız oldu” dedi.

Kazakistan Dil Kurumu Yönetim Toplantısında önemli gelişmeler olduğunu belirten Akpınar “Kıbrıs Türk Dil Kurumu’nun kurulması adımlarını atıyoruz. Yavru Yurttan Ata Yurda çok önemli projelere yön vermek için yollardayız . Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği, Kazakistan Dil Kurumu ile tarihi bir anlaşma imzaladı” dedi.

res3

Kıbrıs Türk Dil Kurumu

“Bu özel günde KKTC”de kuracağımız Kıbrıs Türk Dil Kurumu ile ilgili Türksoy ve Kazakistan Dil Kurumundan destek aldık” diye konuşan Akpınar “Bu tarihi toplantı için KKTC olarak ordaydık. Ülkem, GAÜ, KAÜ ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği için büyük bir gündü” diyerek şunları kaydetti:

“Ayrıca Kazakistan Dil Kurumu’nun özel ödülüne layık görüldük. Şahsım ve Sn. Olgun Üstün yaşanan ve yaşadığımız bu andan büyük bir onur duyduk . Kazakistan Dil Kurumu ile yapılan anlaşma sonrası Turan Üniversitesi ile de anlaşmalar yaptık”

Yuvarlak Masa toplantısı

Kazakistan ziyaretinin ilk günü “Dünden Bugüne Türk Destanları” adlı Yuvarlak Masa Toplantısı’na katılan GAÜ heyeti, daha sonra Uluslararası Kazak Dil Kurumu, Uluslararası Türkoloji Merkezi ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği arasında “İşbirliği Protokol” imzalama Töreni’ne katıldı.

İşbirliği protokolü imza töreni

Törende Kıbrıs Üniversiteler Birliği ile Kazakistan Üniversiteleri Birliği; Amerikan Eğitim Konsorsiyumu ile Turan Üniversitesi ve Kainar Üniversitesi; Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile Turan Üniversitesi ve Kainar Üniversitesi; Girne Amerikan Üniversitesi ile Turan Üniversitesi ve Kainar Üniversitesi arasında imza töreni gerçekleştirildi.

Anlaşmalara GAÜ ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği adına Serhat Akpınar imza koyarken, KAÜ adına ise Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün imza koydu.

Dede Korkut Türbesi ziyaret edildi

İmza törenlerinin ardından Kızılorda’ya geçen heyet, burada Dede Korkut Türbesi’ni ziyaret ederek Kızılorda Dede Korkut Üniversitesi’ne kitap bağışında bulundu, Kızılorda Dede Korkut Üniversitesi ve Girne American Üniversitesi arasında “İşbirliği Protokol’ü” imza törenine katıldı.

Aynı toplantıda Amerikan Eğitim Konsorsiyumu ile Kızılorda Dede Korkut Üniversitesi arasında “İşbirliği Protokolü” de imzalandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20