• BIST 14695.81
  • Altın 6195.37
  • Dolar 46.4443
  • Euro 53.281
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 30 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 21 °C

Sınır işkencesine devam

Vize kağıdı bir şey değiştirmedi.
Sınır işkencesine devam

Adayı ikiye bölen sınır çizgisini geçmek isteyen vatandaşlar özellikle tatil günlerinde sınır işkencesi yaşamaya devam ediyor.

Kıbrıs'ın kuzeyinde Mustafa Akıncı'nın Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında Kıbrıs Türk Liderliği'nin güven yaratıcı önlem olarak yürürlüğe koyduğu, sınır kapılarında vize kağıdı doldurulması işleminden vazgeçilmesi sınır kapılarında kuyrukların azalmasını çözemedi. Özellikle sınırın güney yakasında yaşanan sıkışıklık ve tek Rum yetkilinin bilgisayara kayıt girmesi sayesinde uzayan kuyruklar vatandaşların sınırda çile çekmesine neden oluyor.

Lefkoşa'nın tek araçlı geçiş kapısı olan Metehan sınır kapısında her resmi tatil gününde yaşanan bu görüntü bugün de yaşandı.

Benzer görüntünün Lokamacı geçiş kapısında da yaşandığı gözlemlenirken, özellikle turist kafilelerinin geçiş yaptığı zamanlarda dakikalarca ayakta beklendiği göze çarpıyor.

Bir çok vatandaş yeni sınır kapılarının açılacağı günleri beklerken, özellikle sınırın oladığı bir Kıbrıs adasında serbest dolaşım olması gerekliliği yorumları da yapılıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler