• BIST 13426.87
  • Altın 6833.62
  • Dolar 48.6705
  • Euro 56.048
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C

Sivil Savunma'ya Büyük Ödül

Sivil Savunma'ya Büyük Ödül

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanlığı ve Orman Dairesi Müdürlüğü görevli personelinden oluşan ekip, 27-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara'da, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı”na katıldı.

Fuarda bu yıl "mülteci sorunu, mültecinin sorunu; insani yardımda global işbirlikleri" ana teması konusunda seminerler düzenlendi. Kurulan standlarda, kurumlar, sivil toplum örgütleri ve afet acil yardım faaliyetlerine yönelik malzeme, teçhizat üretimi yapan firmalar ürünlerini tanıttı.

Fuar, organizatör Trio Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingözün konuşmaları ile başladı.

Sivil Savunma’dan verilen bilgiye göre, açılış törenine, BM İnsani Yardım Zirvesi Genel Sekreteri Dr. Jemilah Mahmood, Ankara İl Afad Müdürü Ömer Akbaş, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Asbaşkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Uzmanı Serdal Akgün Ve Uluslar Arası Üniversiteler Arama Kurtarma Konsey Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem katıldı.

Fuar programı çerçevesinde Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konsey Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem “Doğal Afetler Ve Üniversite Gençliğinin Rolü” konulu sunum yaptı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından fuar alanında kurulan stantta, ise konuklara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve kurumları tanıtıcı broşürler, dergiler verilerek ülkeye has ceviz ve turunç macunu gibi ikramlarda bulunuldu.

Fuara katılanlara yönelik organize edilen ödül töreni ve gala gecesinde ise Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, 22-23 Kasım 2014 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne mülteci olarak sığınmaya çalışan Suriye uyruklu 30'u çocuk toplam 235 kişinin batma tehlikesi geçiren gemiden kurtarılması, barındırılması, iaşelerin sağlanmasındaki başarılı çalışmaları nedeniyle “Uluslararası Farkındalık Yaratanlar Ödülü” ne layık görüldü.

Ödül, ABD'den gelen BM İnsani Yardım Zirvesi Genel Sekreteri Dr. Jemilah Mahmood tarafından Sivil Savunma Teşkilatı temsilcisi Serdal Akgün'e takdim edildi.

Fuara, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanı sıra, Danimarka, Kazakistan, İngiltere, Nijerya, Mozambik, Lüksembourg ve ABD katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20