• BIST 13422.79
  • Altın 6823.99
  • Dolar 48.6722
  • Euro 56.0629
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C

Sol Hareket: “Müzakereler bir an önce Guterres çerçevesi temelinde başlamalı”

Sol Hareket, Kıbrıs müzakerelerinin bir an önce “Guterres Çerçevesi” temelinde başlaması gerektiğini belirtti.
Sol Hareket: “Müzakereler bir an önce Guterres çerçevesi temelinde başlamalı”

Sol Hareket, Kıbrıs müzakerelerinin bir an önce “Guterres Çerçevesi” temelinde başlaması gerektiğini belirtti.

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, Rum Lider Nikos Anastasiadis’in “desatralize federasyon ve Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliği ile etkin katılımı” konusunda son dönemde açtığı tartışmaların, müzakere sürecinin yeniden başlamasını sekteye uğratma amaçlı olduğunu belirterek, “Sayın Mustafa Akıncı yanlışa yanlışla cevap vermemelidir” dedi.

Korkmazhan, Anastasiadis’in Guterres Çerçevesi ve BM Genel Sekreteri’nin eylül ayındaki raporunda talep ettiklerinden kurtulma arayışı içerisinde olduğunu, bu çabaya Ankara ve Kıbrıs Türk tarafındaki “ayrılıkçı ve çözüm karşıtı” olarak suçladığı kesimlerin de ortak olduğunu savundu.

Korkmazhan, “Sayın Mustafa Akıncı, Kıbrıslı Türklerin büyük çoğunluğunun federal çözümden yana iradesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini unutmamalı, ‘Guterres Çerçevesi’ni stratejik bir paket anlaşma ilan edelim’ yönünde daha önce ortaya koyduğu iradeyi kararlılıkla sürdürmeli ve ne Sayın Anastasiadis’in yanlışına yanlışla cevap vermeli, ne de Kıbrıs Türk tarafındaki ayrılıkçılara geçit vermelidir” dedi.

Korkmazhan, Guterres Çerçevesi’nin ve BM parametrelerinin çözüm modelinin, siyasi eşitlik ve kararlara etkin katılım konusunda oldukça net olduğunu belirterek, “Guterres Çerçevesi ve BM Güvenlik Konseyi kararları, Kıbrıs’ta tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası kimliği olan, siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki bölgeli federal çözümün gerçekleşmesini öngörmektedir. Bu gerçeği görmezden gelerek, siyasi eşitlik ve etkin katılım konusunu yok saymak veya iki devletli konfederal çözümden bahsetmek hayal dünyasında yaşamaktan farksızdır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20