• BIST 13509.76
  • Altın 6880.03
  • Dolar 48.7759
  • Euro 56.0471
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

T.C. Lefkoşa Elçisi Kanbay TDP'de...

Özyiğit: Kardeşlik düzeyinde, eşitler düzeyinde, karşılıklı saygıya dayalı ilişkileri ön plana çıkarmamız gerek.
T.C. Lefkoşa Elçisi Kanbay TDP'de...

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi  Derya Kanbay, KKTC’nin demokratik yapısı ve insan haklarına özen gösteren yönetim anlayışıyla bir çok ülkenin gıpta edeceği noktada olduğunu vurguladı.

Nezaket ziyaretleri çerçevesinde Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) de ziyaret eden Kanbay, Birleşmiş Milletler üyesi bir çok ülkenin hala KKTC’nin bulunduğu demokratik ortamdan uzak olduğuna işaret etti.

Toplum hayatını etkileyecek ve ekonominin gelişmesini sağlayacak yasalar açısından partilerin rolünün önemli olduğunu da anlatan Kanbay, partilerin yasama faaliyetlerine yapacakları destek ve gerekirse eleştirilerin önemli olduğunu söyledi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, ülkedeki ve bölgedeki insanlar için birlikte çalışmak zorunda olduklarını anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıslı Türkler için vazgeçilmez ve tartışmasız şekilde büyük bir öneme sahip bir ülke olduğunu ifade eden Özyiğit, bu çerçevede ilişkilerin doğru kurgulanması gerektiğini dile getirdi.

Geçmişte yapılan bir takım hatalar veya yanlış kurgulanma nedeniyle zaman zaman istenmeyen bir cendereye girildiğini dile getiren Özyiğit, bunun arzu etmedikleri bir durum olduğunu anlattı.

Bir yandan Kıbrıs’ta kalıcı barışı arzularken, diğer yandan bu noktaya varılana kadar da sivil demokratik bir düzende kendi ayakları üzerinde duran ve kendine yeterli bir hale gelmeyi arzuladıklarını belirten Özyiğit, bunun için TC ile ilişkilerin büyük öneme haiz olduğunu anlattı.

İki tarafın birbirini doğru anlamasının önemine değinen Özyiğit, şunları kaydetti:

“Elbette işbirliği bizim için son derece önemli. Geçmişte olduğu gibi bundan sonrasını da birlikte kurgulayacağız. Yeter ki doğru çözümler önerelim ve birbirimizi daha iyi anlayabilelim. Çünkü Türkiye halkıyla burada yaşayan Kıbrıslı Türklerin kan bağı, ırk, dil, din bir sürü bağları vardır. Bunlar ayrılmaz, kopmaz bağlardır. Hiç bir güç bunların arasına giremez. Kardeşlik düzeyinde, eşitler düzeyinde, karşılıklı saygıya dayalı ilişkileri ön plana çıkarmamız gerek.”

Türkiye’deki terör olaylarının son bulmasını dileyen Özyiğit, önümüzdeki günlerde daha iyi diyalog ortamları kurmayı dilediğini de kaydetti.

Ziyarette TDP Milletvekili Zeki Çeler de hazır bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20