• BIST 13458.1
  • Altın 6202.36
  • Dolar 47.5302
  • Euro 54.8446
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Tayfun 710 bin Çinliyi vurdu

Linfa Tayfunu'nun, Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletini etkisi altına aldığı, bölgede 31 binden fazla kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği bildirildi.
Tayfun 710 bin Çinliyi vurdu

Şinhua ajansının haberinde, eyaletin Şanvey kentinde karayı vurmaya başlayan Linfa Tayfunu'nun, güçlü bir tropik kasırga seviyesinde batıya doğru ilerlediği belirtildi.

Tayfunun neden olduğu yağışların Şanvey kentinin bazı kesimlerinde sellere neden olduğu, bölgede 370 bin haneye elektrik verilemediği, tayfundan 710 bin kişinin etkilendiği kaydedildi.

Bölgede, yarım gün içinde 40 milyon dolar zarara neden olan tayfunda 6 bin 739 evin hasar gördüğü, 31 bin 110 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği açıklandı.

Tren seferlerinin askıya alındığı ve okulların kapatıldığı Şanvey'de şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi. Guangdong bölgesinin genelinde de 10 bin 500 balıkçı teknesinin limanlara döndüğü kaydedildi.

Bu arada Çin'in doğusuna hızla yaklaşan Çan-Hom tayfununun cuma gecesi Cıciang eyaletinde karaya vurması bekleniyor.

AA

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler