Toplumcu Demokrasi Partisi’nde (TDP) seçim hazırlıkları hız kazanırken, adaylık konusunda da dikkat çekici bir hareketlilik yaşanıyor. TDP Genel Sekreteri Redif Ekinci’nin son günlerde yaptığı paylaşımlar, parti kadrosuna önemli isimlerin katılacağı yönündeki beklentileri artırdı.
Hukukçu Tacan Reynar, hukukçu Ayşe Öztabay ile ekonomi ve Yeşil Hat ticareti uzmanı Kemal Baykallı, Ekinci’nin paylaşımlarında özellikle öne çıkan isimler oldu.
Reynar ve Öztabay için güçlü mesaj
Ekinci, Tacan Reynar ve Ayşe Öztabay ile birlikte çekilen fotoğrafını paylaşarak, iki ismin de Meclis’e önemli katkı sağlayacağını belirtti.
Reynar’ı hukuk, yargı ve adalet sistemi konusunda deneyimli, hukuk devleti ve güçlü kurumlar konusunda ciddi birikime sahip bir isim olarak tanımlayan Ekinci, Öztabay için ise insan hakları, adalet, liyakat ve kamu yararını savunan güçlü bir hukukçu ifadelerini kullandı.
Ekinci, paylaşımında, “Bilgisi olan, sözü olan, gerektiğinde itiraz eden ve sorumluluk almaktan çekinmeyen insanların daha fazla söz sahibi olduğu bir ülke mümkün” mesajını verdi.
Baykallı da öne çıktı
TDP Genel Sekreteri Ekinci’nin bir diğer paylaşımının odağında ise Kemal Baykallı vardı.
Ekonomi ve Yeşil Hat ticareti uzmanı olarak tanımlanan Baykallı için Ekinci, “kararlı bir barış ve çözüm aktivisti” ifadelerini kullandı.
Baykallı’nın Kıbrıslı Türklerin haklarına ve iradesine sahip çıkan, toplumun dünyayla bağlarını güçlendirmek için çalışan bir isim olduğunu belirten Ekinci, “Bu ülkenin üreten, dünyayla buluşan, eşit ve özgür bir geleceğe ihtiyacı var” dedi.
“İyi Gelecek” mesajı
Ekinci, her iki paylaşımının sonunda ise “İyi Gelecek’in ayak sesleri” ifadelerini kullanarak, TDP’nin seçim döneminde yeni ve dikkat çekici isimlerle kamuoyunun karşısına çıkacağının sinyalini verdi.
Parti içerisinde aday belirleme çalışmaları sürerken, Reynar, Öztabay ve Baykallı’nın isimlerinin art arda kamuoyuna taşınması, bu isimlerin TDP’nin seçim kadrosunda yer alabileceği şeklinde değerlendiriliyor.
TDP’nin seçimlere genç, uzmanlık alanları güçlü ve farklı kesimlerden destek alabilecek isimlerle hazırlanma hedefinde olduğu belirtilirken, aday hareketliliğinin önümüzdeki günlerde yeni isimlerle devam etmesi bekleniyor.




















.gif)



























































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.