• BIST 13274.63
  • Altın 6747.35
  • Dolar 48.6721
  • Euro 55.9874
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 15 °C

Ticaret Odası'ndan açıklama

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, yüksek öğrenimin online sürdürülmesinin sorumlusu olarak KTTO’nun gösterilmesi ve  “mahalle baskısı oluşturuyor” eleştirisiyle ilgili bir açıklama yaptı.
Ticaret Odası'ndan açıklama

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, salgın önlemlerinin bilimsel temellerde alınması için her türlü katkıyı yapmalarının yanısıra, odanın, gerek kendi bütçesinden, gerekse üyelerinden topladığı bağışlarla ciddi miktarda sağlık harcaması gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, yüksek öğrenimin online sürdürülmesinin sorumlusu olarak KTTO’nun gösterilmesi ve  “mahalle baskısı oluşturuyor” eleştirisiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Pandemi sürecinde yükseköğretim öğrencilerinin adaya gelmekte karşılaştıkları sıkıntılar ve bunun ekonomiye yansımalarının göz ardı edilemeyeceğine işaret edilen açıklamada, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın, ‘mahalle baskısı’ oluşturmak amacında olmadığı gibi, salgın önlemlerinin bilimsel temellerde alınması için her türlü katkıyı yaptığı vurgulandı. 

Açıklama şöyle devam etti:
“Covid-19 salgını ciddi bir tehlikedir ve bu tehlikenin üstesinden gelmek için bilimsel temellere göre çalışmak esastır. Bu salgının yarattığı ekonomik sorunlar da en az salgının kendisi kadar tehlikelidir. “Önce sağlık” desek bile, ekonomik faaliyetleri sürdürmek anlamına gelen ‘açılma’nın önemli olduğunu, ‘açılma’ için öncelikli olarak sağlık önlemlerini de kararlılıkla almak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Odamızın bu doğrultudaki faaliyetlerinin  “mahalle baskısı” olarak değerlendirilmesini kabul etmiyor,  halkımızın salgın ortamında da yaşamını ekonomik olarak devam ettirebilmesi, insanlarımızın sağlığından olmaması, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerini sürdürebilmesi ve işletmelerimizin mümkün olduğunca ‘açık’  kalabilmesi için çalışmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz”

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20