• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Turizm Bakanlığı para saçıyor

Artık Patla Turizm patla...
Turizm Bakanlığı para saçıyor

Turizm Bakanlığı’nın yurt dışı turizm tanıtım faaliyetleri çerçevesinde yaptığı harcamalar tepki çekti. Bakanlığın İngiltere’de “turizm tanıtımı” için yüz binlerce sterlin harcaması tepkiyle karşılandı.

10 Aralık 2015 tarihili Resmi Gazetede yayınlanan bakanlar kurulu kararlarında Turizm Bakanlığı’nın “imaj çalışması” ve “reklam tanıtım” masrafları çervesinde Londra’da yüz binlerce sterlin harcadığı ortaya çıktı.

İMAJ İÇİN 250 BİN STERLİN

Resmi Gazete’de yer alan kararlara göre, Bakanlar Kurulu Turizm Bakanlığı’nın yurtdışı turizm tanıtım faaliyetleri çerçevesinde 2016 Kasım ayında Londra’da düzenlenecek olan “World Travel Market Turizm Fuarı” girişinde bulunan “DLR Custom House” Tren İstasyonu’nda dış mekan reklamları için 67 bin 970 Sterlin ödeyecek.

Bir diğer kararda ise yine Turizm Bakanlığı’nın İngiltere Turizm Ofisi tarafından İngiltere’de yapılacak olan reklam tanıtım ve imaj çalışması giderleri için 250 bin Sterlin’i İngiltere’de faaliyet gösteren Accord Group LTD’ye ödeyecek.

10259332_10208571295140422_6032554115461469838_n

BU PARALAR NE KADAR ETKİLİ?

Turizm Bakanlığı’nın İngiltere’den turist getirmek için harcadığı bu paraların ne kadar etkili olduğu ise tartışma konusu. Bakanlığın internet sitesi verilerine göre 2015 yılında İngiltere’den gelen turist sayısında düşüş var. Verilere göre 2015 yılında İngiltere’den 53.934 turist gelirken bu 2014 yılında bu rakam 55.806 idi.

GÜNEY KIBRIS’TA TURİST SAYISI ARTTI

Güney Kıbrıs’a Kasım ayında giden turist sayısına ilişkin verilere baktığımızda ise 2015 Kasım ayında 108 bin 93 turistin Güney Kıbrıs’a gittiğini, 2014 Kasım ayında ise bu rakamın 81 bin 437 ile sınırlı kaldığını görüyoruz.

Güney Kıbrıs’a Kasım 2015’te en çok giden turistin, 41 bin 856 (2014 Kasım ayında 28 bin 859) rakamıyla  İngiltere’den olduğu belirtiliyor. Aynı dönemdeki Rus turist sayısı ise 17 bin 740, 2014 Kasım ayında ise Rus turist sayısı 8 bin 728.

[HK AJANS]

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20