• BIST 10759.56
  • Altın 6222.1
  • Dolar 49.9258
  • Euro 55.7151
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

UKÜ’de Otizm Farkındalık etkinliği

UKÜ’de Otizm Farkındalık etkinliği

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

UKÜ Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü ve bölüm öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan etkinliğe Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Merkezi Müdürü Soner Öyken ve öğrencileri ile Algım Özel Eğitim Merkezi ve öğrencileri katıldı. UKÜ Öğrenci Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar ve öğrenciler çeşitli sosyal etkinlikler paylaştı, palyaçolarla dans edip şarkılar söyledi.

3UKÜ Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Güven, UKÜ’nün 2009 yılından bu yana Kuzey Kıbrıs’ta özel eğitim bölümünde öğretmen yetiştiren ilk üniversite olduğunu ve bu durumun toplumu bilinçlendirmek adına sorumluluk hissettirdiğini söyledi. Güven, UKÜ’lü öğrenciler ve öğretim görevlileri sayesinde Öğrenci Merkezi’nde yapılan etkinlik ile farkındalık yaratmakta başarılı olduklarına inandığını söyledi.

Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Merkezi Müdürü Soner Öyken, Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekerek, toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak istediklerini dile getirdi. Öyken ayrıca, “Otizmli çocukların bizden farklı olduklarını düşünmüyorum” dedi.

UKÜ Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Sevcan Yavuz ise “Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Merkezi’nden öğrencilerle birlikte şarkılar söyledik, danslar ettik, otizmin simgesi olan mavi balonlar dağıttık. Güzel bir etkinlik oldu, otizmli çocukların buradaki öğrencilerle iç içe olması bizleri çok mutu etti” şeklinde konuşarak düşüncelerini dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20