• BIST 13122.58
  • Altın 6736.73
  • Dolar 48.668
  • Euro 55.8989
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

UKÜ’de ‘Üniversite Yaşamına Uyum’ semineri

UKÜ’de ‘Üniversite Yaşamına Uyum’ semineri

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerini akademik konularda bilgilendirmek amacı ile “Üniversite Yaşamına Uyum” semineri düzenledi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gürcan Özhan Seçim’in konuşması ile başlayan seminerde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş da bir konuşma yaptı. Bölüm öğrencilerinin bir araya geldiği seminerde yeni öğrencilere Üniversite tanıtımının yanı sıra, yurtlar, bölüm hocaları ve sınavlar hakkında da bilgiler verildi. “Üniversite Yaşamına Uyum” seminerinde öğrencilere ayrıca UKÜ yeni kayıt sisteminin kullanımına yönelik de bilgiler aktarıldı.

Gürcan Özhan Seçim konuşmasında insanlara dünyaya tekrar gelebilseler ne yaparlardı gibi bir soru sorulduğunda yanıt olarak başka bir yol seçmek ve keşke demeyecek tecrübeler yaşamak istediklerini söylediklerini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Seçim birçok konuda insanın keşke demesi gerektiğini böylelikle ileriki yaşamı için bunun daha iyi tecrübe olabileceğini söyledi.

“Önceliğiniz iyi bir insan olmak olsun”

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gürcan Özhan Seçim bölümün branşlaşmaya başladığına dikkat çekerek herkesin uzman bir şekilde bir alana yönelebileceğini vurguladı. Şeçim konuşmasının sonunda öğrencilere yönelik, “Sizden isteğimiz sadece bilgileri ve kitapları iyi bir şekilde öğrenmeniz değildir; önceliğiniz iyi bir insan olmak olsun.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş da seminerde yaptığı konuşmada öğrencilerin UKÜ’de bulunmalarının başkalarının sahip olduğundan çok daha farklı fırsatlara sahip olmalarını sağlayacağını vurguladı. “Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı? UKÜ’de olduğunuzdan her ikisi de sizin için geçerli.” diyen Prof. Dr. Tuş, her insanın düşüncelerinin farklı olabildiğini dolayısıyla karşısındakine her zaman anlayışlı olması gerektiğini hatırlattı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nün düzenlediği “Üniversite Yaşamına Uyum” seminerinin sonunda bölüm hocaları öğrencilerin sorularını yanıtladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20