• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu KIFSAD’ta sunum gerçekleştirdi.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu KIFSAD’ta sunum gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük Fotoğraf Federasyonu olan FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu) Genel Sekreteri Ioannis Lykouris, MFIAP, HonEFIAP,  geçtiğimiz yıl FIAP’a üye olan ve Kuzey Kıbrıs’taki ilk ve tek ILFIAP dernek olan Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği, KIFSAD’ı ziyaret etti ve FIAP ile ilgili bilgilendirme yaptı. Kuzey Kıbrıs’ta geçtiğimiz yıl ilk kez KIFSAD’ın uluslararası federasyona üye kabul edilip ILFIAP dernek olma hakkı elde etmesi ile dünyanın en köklü ve en eski fotoğraf federasyonu olan FIAP’ın üst düzey bir yetkilisi ilk kez Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etti.

Kıbrıs Fotoğraf Derneği (CPS) tarafından düzenlenen Kıbrıs Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda (CIDPC) jüri üyeliği yapmak üzere adamızda bulunan Genel Sekreter Ioannis Lykouris’in yanında, Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Fotoğraf Derneği’nden FIAP Kıbrıs Temsilcisi Constantinos Charalambos, AFIAP, yine jüri üyeliği için adamızda gelen İtalyan fotoğraf sanatçısı Valerio Perini, EFIAP, HonFICS ve eşi ile Türkiyeli fotoğraf sanatçıları Faruk ve Ahu Akbaş da yoğun katılım ve ilginin olduğu geceye katıldı. Ayrıca, adamızda konuk olarak bulunan fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş da gecede fotoğraf sunumu gerçekleştirdi.

FIAP Genel Sekreteri Ioannis Lykouris, MFIAP, HonEFIAP, konuşmasında FIAP ve FAIP unvanları ile ilgili genel bilgiler verdi ve soruları cevapladı. FIAP’ta en üst unvan olan MFIAP unvanını alan bir fotoğraf sanatçısı olarak, bu unvana başvurabilmenin gereklerini anlattı ve ardından unvan başvurusu sırasında kendisinin sunmuş olduğu portfolyosunun sunumunu yaptı. Ardından sunum gerçekleştiren gezi ve belgesel fotoğrafçısı Faruk Akbaş Etiyopya, Myanmar (Burma), Türkiye, Nepal gibi ülkelerden kareler sundu.

Ünlü İtalyan fotoğrafçı Valerio Perini de etkinliğe katıldı

Aynı etkinlik çerçevesinde adamıza gelen ünlü İtalyan fotoğtafçı Valerio Perini, EFIAP, HonFICS, Nicosia Municipality Multifunctional Center’de sunumunu gerçekleştirdi. Çeşitli ülkelerden kareler sunan Perini, sunumunu ödüllü fotoğraflarının gösterimiyle tamamladı. Adamızın her iki tarafında da gezme fırsatı bulan fotoğrafçılar adamızın güzelliklerini fotoğrafladılar ve hayran kaldıklarını belirttiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20