• BIST 10759.56
  • Altın 6222.11
  • Dolar 49.9258
  • Euro 55.7153
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Yakın Doğu Üniversitesi Rejeneratif Tıpta Kök Hücreler Sempozyumu’nda

Yakın Doğu Üniversitesi Rejeneratif Tıpta Kök Hücreler Sempozyumu’nda

Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence ile Kanser ve Genetik Tanı- Araştırma Merkezi başkanı Prof Dr. Nedime Serakıncı, “Rejeneratif Tıpta Kök Hücreler” konulu sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Hacettepe Üniversitesi Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 2013 yılından bu yana her yıl Kasım ayı içinde  “Kök Hücre Günü” düzenlenmektedir. Bu yıl 21 Kasım 2015 tarihinde  Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirilecek olan Kök Hücre Günü 2015 toplantısının teması  ‘Rejeneratif tıpta kök hücreler’ olarak belirlendi.

“Rejeneratif Tıpta Kök Hücreler” Konulu Sempozyumda Kök Hücre Uygulamaları İle İlgili Çalışmalarını Sunacak

Hacetepe Universitesi Ankara kampüsünde yer alacak Kök Hücre Günü’ne katılacak birçok seçkin konuşmacı arasında Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Nedime Serakıncı da yer alıyor. Sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacak olan Prof. Dr. Nedime Serakıncı, “Rejeneratif tıpta kök hücre uygulamalarında kanser riski varmıdır?”  başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.

Prof. Dr. Nedime Serakıncı : “Seçkin Bilim İnsanlarıyla, Tıp Alanı İçin Önemli Bir Çerçevede Bir Arada Olacağım İçin Mutluyum”

Sempozyumla ilgili konuşan Prof. Dr. Nedime Serakıncı, davetli konuşmacı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Seçkin bilim insanlarının katılacağı bir sempozyuma konuşmacı olarak davet edilmek benim için büyük bir mutluluk oldu. Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak sağlıkla ilgili her alanda yenilikçi çalışmalarla yer almak için çalışıyoruz. Kök hücre de gücü ve rejeneratif tıptaki yeri itibariyle üzerinde çokça durulan bir konu. Bu konu çerçevesinde seçkin bilim insanlarıyla bir arada olacağım ve yaptığımız çalışmaları anlatabileceğim için hem gururlu hem mutluyum” dedi.

Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Mezenkimal kök hücrelerin tümör yapma potansiyelini dünyada ilk kez gösteren  ve aynı zamanda  kansere karşı mücadelede mezenkimal kök yücrelerin kemoterapötik ajanların ulaşımını sağlayacak birer taşıt hatta güdümlü birer füze gibi kulanılabileceğini gösteren ilk bilim insanları arasında yer alan çalışmaları  ile kanser kök hücre alanında bilime damgasını vuran sayılı bilim insanları arasında yer almaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20