• BIST 10759.56
  • Altın 6287.94
  • Dolar 49.9701
  • Euro 55.8893
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

YDÜ'nün melekleri mağlubiyete engel olamadı

Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası’nda 8’li play-off’lara kalan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, yarı final için Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ Kayseri) ile karşılaştı.
YDÜ'nün melekleri mağlubiyete engel olamadı

Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası’nda 8’li play-off’lara kalan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, yarı final için Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ Kayseri) ile karşılaştı.

YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek finalininilk periyoduna hızlı başlayan Yakın Doğu Üniversitesi, ribaundlardan hızlı çıkması ve iyi savunma yapması ile birlikte periyodu 22-19 önde kapattı.

İkinci periyodda da yüksek tempoda oynayarak aradaki farkı koruyan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, ilk yarıyı 44-36 önde tamamladı.

Üçüncü periyodda,AGÜ Kayseri’ninbulduğu pozisyonları baskete çevirmesi ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin hücum setlerinden boş dönmesi ile birlikte üçüncü periyod 57-57 eşitlik ile sonlandı.

Maçın son periyodunda Yakın Doğu Üniversitesi’nin potadan boş dönmesi, Yelena Leuchanka’nın 5 faul ile oyun dışı kalması ve AGÜ Kayseri’nin hücum setlerinde bulduğu basketleri sayıya çevirmesi sonucu karşılaşmadan galip ayrılan taraf 66-81 skor ile AGÜ Kayseri oldu.

Maçın en skorer ismi 32 sayı ile AGÜ Kayseri oyuncusu Chelsea Nichelle Gray olurken;onu 18 sayı ile AGÜ Kayseri’den Zoi Dimitrakou, 17 sayı ile Janel McCarville ve 16 sayı ile KElsey Bone izledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda Dila Aşkın 1 asist; Kelsey Bone 16 sayı, 10 ribaund ve 2 asist; Simay Karaman 2 sayı, 2 ribaund ve 1 asist; Asena Yalçın 6 sayı ve 2 asist; Hülya Özkan 3 sayı ve 2 ribaund; Tiffany Hayes 9 sayı, 4 ribaund ve 3 asist; Yelena Leuchanka 8 sayı, 8 ribaund ve 3 asist; Alyssa Thomas 14 sayı, 7 ribaund ve 2 asist ve Şebnem Kimyacıoğlu 8 sayı ve 3 ribaund ile oynadı.

 

AGÜ Kayseri’de Pınar Demirok 4 sayı, 3 ribaund ve 3 asist; Sinem Ataş 1 asist; Chelsea Nichelle Gray 32 sayı, 7 ribaund ve 4 asist; Zoi Dimitrakou 18 sayı, 3 ribaund ve 1 asist; Mima Mazic 3 sayı, 6 ribaund ve 1 asist; Esra Ural 7 sayı ve 5 ribaund ve Janel McCarville 17 sayı, 13 ribaund ve 3 asist ile oynadı.

Yer: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu

Teknik Gözlemci: Recep Işık

Hakemler: Ruhi Nezihi Soydan, Can Mavisu, Sinem Tetik

Yakın Doğu Üniversitesi:Dila Aşkın, Kelsey Bone, Simay Karaman, Huriye Cambazoğlu, Aslı Sevinç, Hülya Özkan, Tiffany Hayes, Gizem Sezer, Ana Dabovic, Alyssa Thomas, Asena Yalçın

AGÜ Kayseri:

 

İlk periyod: 22-19

İlk devre   : 44-36

3. periyod57-57

Maç sonucu: 66-81

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20