• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Cevap Ankara’da

Hükümet su konusunda bu kez topu Ankara’ya attı ve su ile ilgili yanıtın ne olduğunu Pazartesi günü Ankara’da alacaklarını ifade etti. Maliye Bakanı Birikim Özgür, sorunun artık bir sonuca ulaşılmasını ve bu konuda toplumsal seferberlik mantığıyla hep bir
Cevap Ankara’da

HEDEF PAZARTESİ İMZA

Hükümet, su konusunda hükümetler arası anlaşma metninin imzalanması yönünde Pazartesi günü ilk adımı atıyor. Öte yandan ciddi gerginliklere neden olan su krizi ile ilgili hükümet ortakları hiçbir zaman hükümet krizi oluşmadığını savundu ve “Kriz hiçbir zaman oluşmadı” ifadeleri kullanıldı. Suyun işletmesinde dünya modellerinin uygulandığını yeni bir şey keşfedilmediğini savunan UBP Genel Başkanı Özgürgün, “UBP Kimseye gol atmadı, siyasette doğru olan halk için doğru olanı yapmaktır, üzüm yemek gerekmektedir. Özelleştirme bir dünya meselesidir. Suyun yönetimi Devletindir. İşletilmesi bugünkü koşullara göre de en doğru şekilde düzenlenecektir” dedi.

1443622425

CİDDİ FARKLILIK

Türkiye’den sunulan model ile KKTC’nin verdiği model arasında geçen yıl çok ciddi farklılıklar olduğu, ancak bu sıkıntıların Aralık ayında Türkiye ile görüştüğü Maliye Bakanı Birikim Özgür tarafından ifade edilirken, ortadaki modele zarar vermeyecek şekilde, mümkün olduğunca belediyelerin her aşamada etkin katılımcı olacağını savundu. Özgür, bu konuda yanıtın kendilerine Ankara’da verileceğini vurguladı.

SU

Su yönetimi konusunda aylardır Türkiye ile ülkemiz arasında gerginliğe neden olan ve Türkiye’den gelen suyun nasıl dağıtılacağı ile ilgili hükümet ortaklarının arasını açan tartışmalar yeni bir boyut kazandı.

Konu dün gün boyunca mecliste de tartışıldı.

Su yönetimi konusu Pazartesi günü Ankara’da imza aşamasına gelecek. DPUG Milletvekili Hakan Dinçyürek, su konusunda hükümetin Ankara’ya gideceğini hatırlattı; varılan son anlaşmanın ne olduğunu sordu. Dinçyürek, Meclis’in devre dışı bırakıldığını, Ankara’ya gidilmeden önce bilgi istediklerini söyledi. TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da su konusunda kriz yaşandığını, hükümetin bozulma noktasına gittiğini, sonuçta özelleştirmenin ve UBP’nin kazandığını savundu. Kararın eninde sonunda meclisin onayına geleceğini belirten Çakıcı, halka ve meclise bilginin şart olduğunu söyledi.

“YAP İŞLET DEVRET” İLE “ÖZELLEŞTİRME” FARKI

CTP BG Genel Sekreteri Tufan Erhürman da CTP’nin “özelleştirmeye karşı olması” veya “yap işlet devret” yaptırmayacak gibi yaklaşımların doğru olmadığını ifade ederek, “yap işlet devret” modelinin sadece “özelleştirme” anlamına gelmediğini, bunların tartışılabileceğini kaydetti. Muhalefetin görüşlerini saygıyla sevgiyle karşıladıklarını ifade eden Erhürman, Ankarada bir görüşme yapılacağını ve bunun elbet Mecliste görüşüleceğini kaydetti. Erhürman, Dinçyürek’in “Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesiyle” ilgili olarak ise bunun “demagoji” olduğunu kaydetti, ülkeye yapılacak yatırımların ülkeye gerçekten katkı sağlayacaksa karşı olmadıklarını vurguladı.

SU3

İLK ADIMI ATIYORUZ

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de hükümetin, su konusunda hükümetlerarası anlaşma metninin imzalanması yönünde Pazartesi ilk adımı atacağını belirterek, “bu hiçbir zaman hükümet krizi noktasına gelmedi. Böyle bir şey hiçbir zaman olmadı. Basın ne yorum yaptı onu bilemem” dedi. Suyun işletmesinde dünya modellerinin uygulandığını yeni bir şey keşfedilmediğini kaydeden Özgürgün, “UBP Kimseye gol atmadı, siyasette doğru olan halk için doğru olanı yapmaktır, üzüm yemek gerekmektedir. Özelleştirme bir dünya meselesidir. Suyun yönetimi Devletindir. İşletilmesi bugünkü koşullara göre de en doğru şekilde düzenlenecektir” dedi.

SU1

BELEDİYELERİN FONKSİYONU ÖNEMLİ

Maliye Bakanı Birikim Özgür de su konusunda Türkiye’den sunulan model ile KKTC’nin verdiği model arasında geçen yıl çok ciddi farklılıklar olduğunu, ancak bu sıkıntıları Aralık ayında Türkiye ile görüştüklerini belirtti. Belediyelerin de çok önemli bir fonksiyonu bulunduğunu ifade eden Özgür, burada belediyelere rağmen adım atılamayacağını Türkiye ile konuştuklarını ve belediyelerin de anlaşmanın içinde yer alacak şekilde bir revizyon yaptıklarını belirtti.

CEVABI ANKARA’DA ALACAĞIZ

Maliye Bakanı Özgür, 24-25 Aralık’ta yapılan uzlaşı toplantısını anlatarak, modele zarar vermeyecek şekilde mümkün olduğunca belediyelerin her aşamada etkin katılımcı olacağı bir model öngörüldüğünü, bu konuda yanıtın kendilerine Ankara’da verileceğini vurguladı. Yanıtın ne olduğunu Pazartesi günü Ankara’da alacaklarını ifade eden Özgür, sorunun artık bir sonuca ulaşılmasını ve bu konuda toplumsal seferberlik mantığıyla hep birlikte bu projeye sahip çıkılıp uygulanmasını umduğunu kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler