• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

DAÜ-SEN'den seçim çağrısı!

DAÜ-SEN, DAÜ Rektörlük seçimleriyle ilgili basın bildirisi yayımladı...
DAÜ-SEN'den seçim çağrısı!

İşte bildirinin tam metni:

Bildiğiniz gibi Ekim 2014 tarihinden beridir Rektörlük görevi Sn. Prof. Dr. Necdet Osam tarafından vekâleten yürütülmektedir. Hatırlayacağınız gibi geçmiş dönemde rektör ataması için yapılan eğilim yoklaması sürecinde yapılan hukuki hatalar ve akabinde yaşanan krizden dolayı rektör ataması yapılamamıştı.  Bu krizin oluşmasına fırsat tanıyan en temel konu ise DAÜ kuruluş yasasındaki bazı belirsizlikler ve bu belirsizliklerden kendi çıkarları için yararlanmak isteyen yöneticilerdi. Bu krizin aşılması için dönemin hükümeti DAÜ kuruluş yasasının özerk ve demokratik bir yapıya kavuşturma vizyonu ile bir geçiş dönemi öngörmüş ve bu geçiş döneminde Sn. Prof. Dr. Necdet Osam’ı vekaleten Rektör atamıştı. DAÜ kuruluş yasasının değiştirilmesi için de KKTC meclisinde bir adhoc komite kurulmuştu.

 

Kurulan komite çalışmalarını yaklaşık iki yıldır sürdürmektedir. Sendikamız komite başkanları ve üyelerine değişik zamanlarda görüşlerini iletmiştir. Aradan yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen bugün  itibarı ile komite birçok önemli konu üzerinde henüz bir uzlaşı sağlayamamıştır ve çalışmalarını tamamlayamamıştır.  Yaptığımız görüşmeler sonucunda vardığımız sonuç yeni yasanın meclis genel kurulundan geçirilmesinin zaman alacağıdır.

Üniversitemizin işleyişi açısından daha önemli olan konu da yaklaşık iki yıldır yeni yasa geçiyor gerekçesi ile rektörlük makamın vekaleten yürütülmesidir. Bu vekalet döneminin daha fazla devam etmemesi için üniversitemizin usulüne uygun yapılacak bir eğilim yoklaması sonucunda rektörünü belirlemesi ve atamasının asaleten yapılması kaçınılmazdır.

Sendikamızın Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) başkanı Sn. Mehmet Bayram ile yaptığı görüşmelerde eğilim yoklamasının bir an önce gerçekleşmesi ve asaleten bir rektör ataması yapılmasının gerekliliği hususunda VYK’nın da aynı kaygıları taşıdığı ortaya çıkmıştır. Sendikamız geçmiş dönemde yapılan yasa dışı süreci hatırlatarak yeni yapılacak eğilim yoklama sürecinin yasal zeminde olması konusundaki hassasiyetini Sn. Bayram’a iletmiştir. Bu bağlamda Rektör atama süreci geçmişte yapılanın aksine işveren olarak VYK’nın ilan edeceği bir münhal ile başlayacak  ve münhal ilanı akabinde Senatomuz yasal olarak kendisine verilen Rektör önerme görevi için takip edeceği süreci tasarlayacaktır.

 

VYK eğilim yoklama sürecinin mezuniyet töreni öncesinde tamamlanması görüşündedir. Sendikamız ise sürecin çok fazla sıkıştırılmadan Ekim ayı içerisinde yapılması yönünde görüş belirtmiş ancak sürecin mezuniyet töreni öncesinde tamamlanmasına da itiraz etmeyeceğini ifade etmiştir. Sendika olarak yasalara, DAÜ’de yerleşmiş demokrasi kültürüne ve temayüllere uygun olarak yapılacak olan Rektör belirleme ve atama sürecine desteğimiz tamdır.

Arzumuz üniversitemizde kurulmuş olan huzur ortamının bozulmayacağı, olgunluk içinde geçen bir seçim olması, DAÜ’nün ve DAÜ’lülerin kazanmasıdır.

Daha başarılı, daha huzurlu, daha demokratik bir DAÜ için haydi seçime!

Not: Özerk ve Demokratik DAÜ Yasasının bir an önce Meclisten geçmesi için girişim ve mücadelemiz de sürecektir.  

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler