• BIST 9990.1
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Gazimağusa'ya yeni hayvan barınağı

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NİN HAYVAN BARINAĞI İNŞASI TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ
Gazimağusa'ya yeni hayvan barınağı

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NİN HAYVAN BARINAĞI İNŞASI TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ

Gazimağusa Belediyesi’nin kent genelindeki köpeklerin uygun şartlarda bakım ve idamesinin sağlanması için hayata geçireceği Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin inşası tamamlanma aşamasına geldi. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter bugün sabah saatlerinde Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. Atık Su Arıtma Tesisi yanında İdari Bina, Rehabilitasyon Bölümü ve doğal yaşam alanları olarak 3 bölümden oluşan Hayvan Barınağı’nın çevre düzenleme işinden sonra hizmet vermeye hazır hale gelecek.

576 m2’lik rehabilitasyon bölümü, her biri yaklaşık 150 m2 telli ve kısmi kapalı açık alandan oluşan 20 adet yaşam alanı ve 57 m2’lik servis alanı olacak barınakta doğal yaşam alanları 450, rehabilitasyon bölümü 96 hayvan kapasitesine sahip olacak. Gazimağusa Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla inşa ettiği barınağın kapasitesi ihtiyaca göre artırılabilecek.

Köpeklerin kontrol altına alınabilmesi için önemli bir gereklilik olan barınağın hazır olan idari binasında tıbbi müdahale yapılabilecek altyapı da sağlanıyor. 1 ay içinde tamamlanması planlanan barınağın hizmete girene kadar geçici olarak düzenlenen barınakta, acil yardıma ihtiyacı olan hasta, yaşlı ve yavru köpeklerin bakımı yapılırken, kentten toplanan köpekler bu alanda barındırılıyor.

DSCN1766Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı açıklamada, barınakla ilgili son durumun 1 ay içinde tamamlanacağı yönünde olduğunu, geçici bir yer yaparak hayvanların bakım ve idamesini sağladıklarını, doğal yaşam alanları ve rehabilitasyon bölümü ile birlikte hizmete girecek barınakta havyaların gerektiği gibi barınabileceğini söyledi. Halen hizmet vermeye devam eden geçici barınakta 205 hayvanın bulunduğunu, halkla İlişkilerdeki şikayet kayıtları, Polis Müdürlüğü ve Veteriner Dairesi’yle yaptıkları istişareler sonucunda kentte 200 civarında daha başıboş köpek olduğunu düşündüklerini, hedeflerinin tüm başıboş köpekleri barınağa toplamak olduğunu söyledi.

Sokak hayvanlarının tamamen kontrol altına alınabilmesi için gerekli donanım ve teçhizata sahip olacak ekiplerin köpekleri insanların yaşam alanlarından toplayacağını söyleyen Arter, barınak bitmeden önce geçici olarak düzenledikleri yerde yiyecek, içecek sağladıklarını ve veteriner kontrolünde köpeklere baktıklarını söyledi. Arter, veterinerler tarafından uygulanmaya başlanan çipli sistemin sokak köpeklerinin çoğalmasında en önemli etken olan köpeklerin alındıktan sonra beslenip sokağa atılmasına karşı önlem olacağını, sistemin devamı için sahipli köpeklere takılacak çipli sistemin sokaktaki köpekleri azaltmada çok önemli bir unsur olduğunu belirtti.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler