• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 34 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Maden ve Taş Ocakları konusunda İşbirliği protokolü

Maden ve Taş Ocakları konusunda İşbirliği protokolü

maden1

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı ile Yerbilim Mühendisleri Odası arasında 26 Ekim’de imzalanan “Maden ve Taş Ocakları Konusunda İşbirliği Protokolü” kapsamında dün sivil toplum danışma toplantısı düzenlendi.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) binasında dün saat 09.00’da düzenlenen toplantıya Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, KTMMOB Başkanı Ahmet Hüdaoğlu ve Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı Birol Karaman katıldı.

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali açılışta yaptığı konuşmada, taşocakları ve madenlerin uzun zamandır en çok tartışılan konular arasında olduğunu ifade etti.

“Maden ve Taş Ocakları Konusunda İşbirliği Protokolü”nün var olan sorunların çözülmesine katkı koymasını dileyen Şahali, madencilik ve taş ocakçılığında düzenlemelerin önemine değindi.

Bu ekonomik unsurun planlı bir şekilde ele alınması gerektiğini anlatan Şahali, sürdürülebilirlik ve çevre duyarlılığı prensiplerine bağlı şekilde hareket edilmesi gerektiğini anlattı.

İşbirliği protokolüyle yapılacak çalışmaların sonuçlarının uygulanacağını taahhüt eden Şahali, bu konuda gereken adımların atılması için kararlılıkla hareket edeceklerini söyledi.

HÜDAOĞLU

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Ahmet Hüdaoğlu ise taşocaklarına duyulan tepkiye değinerek, nüfus artışı, turizm hedefleri ve inşaat sektöründe yaşanan gelişmeler dikkate alındığında taş ocaklarını kapatmanın mümkün olmadığının görülebileceğini anlattı.

Yapılması gerekenin taş ocakçılığının belirli koşullara bağlanması ve denetlenmesi olduğunu dile getiren Hüdaoğlu, aksi halde bu tartışmaların devam edeceğini dile getirdi.

KARAMAN

Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı Birol Karaman ise konuşmasında kim tarafından üretilirse üretilsin ve hangi alanla ilgili olursa olsun, ortaya atılan her görüşün bir de karşıt görüşünün üretileceğini kaydetti.

“Bu bakımdan yeniliklerden ve bu yeniliklerin getireceği pozitif çatışmalardan korkmadan, ortaya çıkacak sentezlerden kendimize pay çıkarmayı denemeli ve yolumuza bu şekilde devam etmeliyiz” diyen Karaman, toplantının bu anlayışla düzenlendiğini belirtti.

Madenciliğin doğru kullanıldığı zaman gelişim ve ilerlemenin kaldıracı olurken, tersi durumda geri dönülemez zararlara yol açacağını vurgulayan Karaman, madencilik politikalarının gözden geçirilmesinin önemine değindi.

Karaman “Bugüne kadar bu politikaların belirlenmesi noktasında halkın katılımı anlamında yaşadığımız eksikliği, bakanlıkla imzalamış olduğumuz protokol kapsamında yürüteceğimiz çalışmalarla bir nebze olsun giderebilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Birol Karaman’ın “Madencilik ve Çevre Politikaları” ve Tuğrul Akçal’ın “Taş Ocakları Düzenleme Denetleme Tüzüğü” konulu sunumlarına geçildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler