• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

YDÜ Bilgisayar Enformatik Bölümünden İngilizce Kitap Lambert Akademik Yayıncılık Tarafından Basıldı

YDÜ Bilgisayar Enformatik Bölümünden İngilizce Kitap Lambert Akademik Yayıncılık Tarafından Basıldı

Yakın Doğu Üniversitesi, Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş ile bölüm öğretim görevlisi Sahar ShokouhiTabrizi’nin birlikte yazdıkları “SOFTWARE STANDARDS IN DEVELOPING VIRTUAL LABORATORIES: For Engineering Education” isimli kitapları İngilizce olarak Almanya'da basıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Akademik yayınları ile dünya genelinde tercih edilen yayın evlerinden birisi olan Lambert Akademik Yayıncılık  tarafından basılan kitap 4 ana bölümden oluşuyor. 64 sayfa olan bilimsel kitap İnternet üzerinden dünya geneline satış yapan Amazon sitesinde yerini aldı.

Doç.Dr. Çavuş yaptığı açıklamada, İnternet teknolojilerinin değişim ve gelişiminin tüm sektörleri özellikle de eğitimi etkisi altına aldığına vurgu yaparak eğitim-öğretim ortamlarının fiziksel boyutunun ortadan kalmasına neden olduğunu söyledi.

Alanyazında “Sanal eğitim ortamları” olarak isimlendirilen günümüz eğitim-öğretim ortamlarının tasarlanıp oluşturulmasının ve de kullanılmasının ana ögesi hiç şüphesiz ki teknolojidir. Bilimdalının özyapısına uygun eğitim ortamlarının geliştirilmesinin çok da kolay olmadığı yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle bilgi toplumu akademisyenleri olarak Doç.Dr. Nadire Çavuş ve Sahar ShokouhiTabrizi bilgi birikiminlerini bu alanda odaklamış ve Mühendislik eğitimininin etkin ve verimli gerçekleşmesini sağlayacak nitelikte İnternet üzerinden çalışabilecek laboratuvar geliştirilmesi için gerekli kuramsal ve teknolojik bilgileri içeren kitaplarını yazmışlardır.

Yakın Doğu Üniversitesi, Bilgisayar Enformatik Bölümü akademislerinin kitabında Mühendislik alanında yapılacak eğitimi-öğretim sonucunda öğrenci başarısının olumlu yönde gelişmesini sağlayabilmek için sanal laboratuvarların geliştirilmesinde uyulması gereken standartlar detaylı olarak anlatılmıştır. Doç.Dr. Çavuş kitaplarının özellikle Yüksek Lisans öğrencilerine ve sanal laboratuvar geliştirmek isteyen gençlere kaynak olabilecek nitelikte olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, kitaplarının alanyazındaki eksikliğin giderilmesine katkı koymasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

"Bilimsel Çalışmalar Adamızı Dünyaya Taşıyor"

Doç.Dr. Çavuş, Yakın Doğu Üniversitesi sadece nitelikli bireyler yetiştirmiyor aynı zamanda bilime katkı koyarak özelde üniversitenin adını genelde de cennet adamızın adını dünyaya duyurmaktadır. Bu bağlamda akademik çalışmalarımızı gerçekleştirebilmemiz için her türlü desteğini biz akademisyenlerden esirgemeyen Kurucu rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel hocamıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler