• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

YDÜ ve GÜ Piri Reis Haritaları Sergisi’ne Bodrum’da Büyük İlgi

YDÜ ve GÜ Piri Reis Haritaları Sergisi’ne Bodrum’da Büyük İlgi

Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi öncülüğünde, Milta Bodrum Marina ev sahipliğinde 25 Haziran 2015 tarihinde açılışı YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Irina Vlah, Milta Bodrum Marina Müdürü Ömer Karacalar, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Melih Geçgil, Muğla eski milltevekili Fevzi Topuz,  Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz’ün katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen, turizmin öncü beldesi Bodrum’da inşaatı 1775 yılında tamamlanmış, Bodrum’un ilk tersanesi olma özelliğini taşıyan şimdiki adıyla Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ve deniz aşıklarının ilgisine sunulan sergiye ilgi büyük.

Sergiyi 10 Günde 3.000’in üzerinde  Kişi Ziyaret Etti…

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicoia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Sergiyi, açıldığı 25 Haziran tarihinden itibaren 3 binin  üzerinde kişi ziyaret etti. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken sergi Osmanlı ve Dünya Denizcilik tarihine ışık tutuyor. Ege ve Akdeniz’in en önemli turizm noktalarının belki de en başında gelen ve tarihi süngercilik ve balıkçılık üzerine inşa edilmiş, denizle iç içe yaşam şeklinin çok önemli örneklerini sunan Bodrum’da Türk ve Dünya denizcilik tarihinin çok önemli ismi Piri Reis’in anısına gerçekleştirilen, çini üzerine işlenmiş Piri Reis Haritalarının yanı sıra Kitab-ı Bahriye’den gravürler, usturlap ve quadrant panolar, 16. yüzyıl seyir aletleri replikalarının yer aldığı uluslararası sergiye başta yabancı turistler olmak üzere Bodrum’u ziyarete gelen sanat ve denizseverler büyük ilgi gösteriyor. Bu çok değerli uluslararası sergi 23 Temmuz 2015 tarihine kadar Milta Bodrum Marina’da ziyaret edilebilecek.

 Doç. Dr. İrfan S. Günsel: Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi Ülkemizi Tanıtmaya Devam Ediyor..

 Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, “Her yıl dünyanın bir çok farklı çoğrafyasından turistlerin geldiği Bodrum’da,  Piri Reis Haritaları sergisini ziyarete gelenlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi hakkında da bilgi ediniyor olması ülkemizin bilinirliğine de önemli bir katkı sunuyor. Kuzey Kıbrıs’ta ve Türkiye’de denizciliğin ve deniz kültürünün gelişimini destekleyen Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi’nin öncülüğünde Bodrum’a götürülen “Piri Reis Haritaları” sergisinin hergün çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmesi ve  serginin hem ulusal hem de yerel basında çok büyük ilgi görmesi Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi’nin denizcilik üzerine attığı adımların ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Daha önce de söylediğim gibi düzenlediğimiz sergilerimiz aracılığıyla göze, kalbe ve zihne hitap ederken hem Kıbrıs’ta hem de uluslararası arenada denizcilik tarihi konusunda düşünsel bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler