• BIST 13198.84
  • Altın 6824.33
  • Dolar 48.8292
  • Euro 55.832
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

4 milyon kişiyi doyuracak gıda yardımı çürüyor

Birleşmiş Milletler yetkilileri Hudeyde'de depolanan tahıllara 5 aydır erişim sağlanamadığını açıkladı. 3.7 milyon kişiyi bir ay boyunca doyurmaya yetecek gıda yardımı çürüme tehidi altında.
4 milyon kişiyi doyuracak gıda yardımı çürüyor

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, Yemen'in liman kenti Hudeyde'de bulunan silolarda depolanan tahılların, yardım kuruluşlarının kullanımına sunulmadığını ve bu nedenle burada bulunan tahılların çürüme riskiyle karşı karşıya kaldığını açıkladı.

BM Acil Yardım Koordinatörü Mark Lowcock ve BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffithstarafından yapılan açıklamaya göre kentteki silolarda 3.7 milyon kişiyi bir ay boyunca doyurmaya yetecek kadar tahıl bulunuyor. Yetkililer yardım kuruluşlarının silolara erişiminin yaklaşık 5 aydır engellendiğini belirterek "Değirmenlere erişimin sağlanması Yemen'deki çatışmaya dahil olan tüm tarafların sorumluluğu altında olduğunun altını çizeriz" şeklinde konuştu.

Yetkililer ayrıca İran'ın desteklediği Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon arasında sağlanan ateşkesin ardından Husilerin silolara giden yolların tekrar açılmasını sağlamak için girişimlerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kızıl Deniz'e açılan kapı konumundaki liman şehri Hudeyde, Yemen'deki iç savaşta insani yardım ve gıdanın ülkeye ulaştırıldığı önemli noktalardan biri. Kent, İran'ın desteklediği Husilerin kontrolünde. Yüzyılın en ağır insanlık krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de yaklaşık 14 milyon kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Yemen'de 2015 yılından bu yana devam eden iç savaşta 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Diğer insan hakları örgütleri bilançonun çok daha ağır olduğunu savunuyor.

(DW)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20