• BIST 13251.85
  • Altın 6751.7
  • Dolar 48.8474
  • Euro 55.6843
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 11 °C

Anastasiadis’ten Kraliçe 2. Elizabeth ziyareti

Londra’da bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün, Buckingham Sarayı’nda, Kraliçe 2. Elizabeth tarafından kabul edildiği belirtildi.
Anastasiadis’ten Kraliçe 2. Elizabeth ziyareti

Londra’da bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün, Buckingham Sarayı’nda, Kraliçe 2. Elizabeth tarafından kabul edildiği belirtildi. 
Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in eşi Andri Anastasiadis ile birlikte, Buckingham Sarayı’na giderek, Kraliçe 2. Elizabeth ile görüştüğünü yazdı. 
Haber göre, görüşme sırasında Anastasiadis, Birleşik Krallık’taki “Kıbrıs” diasporası onuruna, Buckingham Sarayı’nda düzenlenen etkinlik nedeniyle teşekkürlerini sunarken, “Kıbrıslıların” yaşadıkları ülkeye değerli katkı sağlamalarından dolayı gurur duyduğunu da ifade etti. 
Anastasiadis, bunlardan çoğunun, Kraliçe 2. Elizabeth tarafından onore edildiğini belirtti.
Habere göre, Kraliçe 2.Elizabeth ise Kıbrıs diasporasının Birleşik Krallık’taki önemli varlığını  ve üyelerinin, Britanya toplumuna yönelik katkısını vurguladı. 
Fileleftheros gazetesi, aynı haberin içerisinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve eşi Andri’nin, öncesinde ise,  Thyatira ve Büyük Britanya Başpiskoposu Grigoris ile bir araya geldiğini yazdı. 
Habere göre Anastasiadis, Büyük Britanya Başpiskoposuna Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler konusunda bilgi verdi.
Görüşmede, Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum Yönetimi’nin Birleşik Krallık’taki Yüksek Komiseri Evripidis Evriviadis de yer aldı. 

 

ANASTASİADİS-MAY GÖRÜŞMESİ 
 

Gazete yine aynı haberinin içerisinde Rum Haber Ajansı’nın bilgilerine atıfta bulunarak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in İngiltere Başbakanı Theresa May ile gerçekleştirdiği görüşmede, Anastasiadis’in, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin yeniden başlaması çabası çerçevesindeki en yeni gelişmeler konusunda May’e bilgi verdiğini yazdı.
Habere göre Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un tüm müdahil taraflara gerçekleştirdiği ziyaretlerden de bahsederken, Lute’un Ankara’ya ziyaret gerçekleştirmesinin beklendiğinden de söz etti. 
Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının müzakerelerin hemen yeniden başlamasına hazır olduğunu  dile getirdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20