• BIST 11116.99
  • Altın 6593.04
  • Dolar 49.6092
  • Euro 55.5788
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Bu da Onlara Ders Olsun

Nezihi BEYAZ

Çetinkaya deplasmanında gücünün farkında olan Yalova berabere kalarak istediğini, aldı.

Çetinkaya özellikle ilk yarıda maçı koparabilirdi ama bir farklı önde iken Eko'nun ceza alanı içerisinde düşürülmesine "Devam" diyen maçın hakemi Fehim Dayı farkın açılmasını engelledi.

Maçın sonlarına doğru, oyuna ikinci yarıda giren Emre kaleci İrfan'la karşı karşıya pozisyonda yerde kaldı, hakem yine "Devam" diyince Çetinkaya tribünlerinde kıyamet koptu ama işin ilginç tarafı bu pozisyonda Emre kendisini yere atmıştı. Eko'nun pozisyonunda bu denli itiraz etmeyen çetinkaya'lılar herhalde maç 1- 0 iken "Nasıl olsa öndeyiz" diye fazla bağırmadılar.

İlk yarıda özellikle Eko ile sol kanattan bindirmelerle Yalova'yı bunaltan Çetinkaya, Eko'nun golü ile rahatladı. Hatta Sherman skoru rahatlıkla ikiye taşıyacak pozisyonu da buldu ama topu dışarı attı.

İkinci yarıda Çetinkaya, anlaşılmaz bir şekilde sahasına çekilince, Yalova üstlerine gelmeye başladı. Esin de sakatlığı nedeniyle verimli olamayınca, biz kenar yönetimin onu değiştirip, Sherman'ı santrafora çekip, orta sahayı güçlendireceğini düşündük ama nedense Yalova'nın golü gelinceye kadar değişiklik düşünülmedi. Golden sonra, önce Ahmet Can ve Sercan, sonra da Emre oyuna alındı ama nedense çıkanlar arasında Esin olmayınca, Çetinkaya sanki bir eksik oynarmış gibi baskı yemeğe devam etti.

Yalova, hafif sakatlığı nedeniyle ilk yarıda tercih edilmeyen Sabri'nin de girişi ile orta sahadaki baskısını golden sonra da devam ettirdi. Ta ki son on dakikaya kadar. Yorgunluklar başlayınca, Derviş Kolcu önce Kemal'i, sonra da Mehmet Kum'u alarak savunmaya çekildi. Çetinkaya son dakikalarda pozisyonlar yakalamadı değil ama bu pozisyonlarda Sherman çerçeveyi tutturamayınca, Esin de girdiği tek pozisyonda topa yavaş vurunca eşitliği bozmaları mümkün olmadı.

Yalova iyi top oynuyor. Güçlerinin farkındalar, bu nedenle de macera aramadan özellikle orta sahada çok iyi top çevirerek topu ayaklarında tutmasını başarıyorlar. Tek eksikleri gol yollarında yaşadıkları sıkıntılar. Dike, uzun boylu Çetinkaya savunması arasında kayboldu. Yakaladığı nadir pozisyonlarda da topu ya ıskaladı, ya da dışarı attı. Yusuf, Muammer ve Buğra ona destek oluyorlar ama onlar orta saha oyuncusu. Gol yollarında etkili değiller. Buğra'nın attığı gol çok şıktı ama o da bir karambol golü idi.

Sonuçta akıllı bir futbol ile istedikleri puanı aldılar. Hatta gol yollarında etkili olabilseler, belki Lefkoşa'dan 3 puanla bile dönebilirlerdi. En büyük artıları ise, gol de yeseler hiç bozulmamaları ve oyundan kopmamaları. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20