• BIST 13509.76
  • Altın 6832.45
  • Dolar 48.6678
  • Euro 55.9923
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Dikkat! Başvuru tarihleri başladı...

1 yıllık süre ile kiralanabilinecek...
Dikkat! Başvuru tarihleri başladı...

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi’ne ait tarımsal arazilerin bir yıllık süreyle kiralanması için  başvuru kabul etmeye başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, başvuruların Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi Müdürlüğü’nde 29 Temmuz  Cuma mesai bitimine kadar kabul edileceği belirtildi.

Başvurularda, ilgili üreticinin kimlik kartı fotokopisi ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nden hayvancı olduklarına dair belge de beyan etmesi gerekeceği kaydedildi.

Arazi kiralamak için başvuruda bulunacak kişilerin geçimini hayvan yetiştiriciliği ile sağlaması gerektiği, ikinci iş yasağı kapsamında olan kişilerin başvurularının dikkate alınmayacağı, kime hangi miktarda arazi kiralanacağının pafta/ harita, parsel ve alanı belirtilmek koşuluyla Daire tarafından hayvan sayısına göre belirleneceği belirtildi.

Kira ücretlerinin Bakanlar Kurulu’nca tespit edileceğini, kira sözleşmelerinin de daire tarafından hazırlanarak para tahsilini müteakip imzalatılacağı kaydedilen açıklamada, yörede ikamet eden,  ağılı ve/veya ahırı yörede olan hayvancılara öncelik verileceği belirtildi.

Açıklamada, tarlaların, hayvanların kaliteli yeşil kaba yem ihtiyacını karşılamak üzere yem bitkileri ekimi yapması ve en geç nisan ayı sonuna kadar slaj ve sano olarak hasat edilmesi koşulu ile kiralanacağı, nisan ayı sonuna kadar hasat edilmeyen arazilerin tekrardan ilgili şahsa kiralanmayacağına da dikkat çekildi.

Önceki dönemlerden kira borcu olanlar veya arazi kiralayıp sözleşme şartlarına uymayanların başvurularının dikkate alınmayacağı kaydedilen açıklamada, bilgi için 228 93 38 numaralı telefonun aranabileceği ifade edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20