• BIST 13283.3
  • Altın 6768.4
  • Dolar 48.8311
  • Euro 55.7578
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 31 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Fileleftheros, “Türkiye’nin Akdeniz’in Yarısını Bağladığını” iddia etti

Fileleftheros, Türkiye’nin Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin faaliyetleri ve askerî tatbikat icra etmek üzere yayımladığı Navtexlerle “Akdeniz’in yarısını bağladığını” iddia etti.
Fileleftheros, “Türkiye’nin Akdeniz’in Yarısını Bağladığını” iddia etti

Fileleftheros, Türkiye’nin Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin faaliyetleri ve askerî tatbikat icra etmek üzere yayımladığı Navtexlerle “Akdeniz’in yarısını bağladığını” iddia etti.

Haberde Türkiye’nin son Navtexleri ile Doğu Akdeniz’in 90 bin kilometrekarelik bölümünü, yani Kıbrıs ile Rodos arasındaki deniz bölgesinin tamamını “geçen pazardan öbür güne kadar” bağladığı kaydedildi.

Gazete, Türkiye tarafından bağlanan bölgenin Baf kıyılarının 25 kilometre açıklarından başlayıp Batı’dan Rodos kıyılarına 75 kilometre, Kuzey’de Türkiye kıyılarından Meis Adası’na 15 kilometre, Güney’de de 4, 5, 6 ve 7 numaralı parselleri kapsayıp Yunanistan, Mısır ve Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği MEB bölgelerinin kuzey kesişme noktasına kadar ulaştığını belirtti.

Türkiye’nin dün de tatbikat icra etmek için Kıbrıs’ın güneyini Ocak sonuna kadar bağladığı bir Navtex yayımladığını kaydeden gazete bu Navtex ile bağlanan bölgenin 8’inci parseli kapsadığından “siyasi mesaj” maksatlı olduğunu öne sürdü.

Habere göre Türkiye’nin Navtex’inin kapsadığı 8’inci parsel; bugünlerde Nautical Geo isimli araştırma gemisinin, Total-ENİ şirketleri (6, 8, 11’inci parseller) ve ExxonMobil-Quatar Petroleum (10’uncu parsel) konsorsiyumunun sonraki hedefleri ile Rum yönetiminin, gelecekteki ruhsatlandırmaları için (7’nci ve 12’nci parseller) 15 Şubat’a kadar sürecek araştırmalarını yapacağı alan içerisinde bulunuyor.

Rum Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin anında karşı-Navtex yayımladığı ancak Türkiye’nin yeni açıklamasıyla Rum tarafının karşı Navtex’ini iptal etmeye çalıştığı da habere eklendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20