• BIST 14012.42
  • Altın 6898.09
  • Dolar 48.3814
  • Euro 56.1226
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

İstediler ve aldılar

Nezihi BEYAZ

Böylesi soğuk bir havada, bunca kalabalığı tribünlere çeken iki ezeli rakibin maçında belki gol kısırlığı vardı ama gelen taraftarlar sanırım oynanan futboldan zevk aldılar.

Girne gece maçlarını sevdi. Salt Limasol derbisi olduğu için değil, iki takımın da hemen her maçına gelen taraftar sayısı, gündüz karşılaşmalarına göre çok daha fazla sayıda. Hem de insanı donduran soğuk havaya rağmen.

T. Ocağı da, DTB de turu geçip Kupa için yola devam etmek niyetinde olduklarını maçın ilk dakikalarından itibaren gol atmak için gösterdikleri çabaları ile gösterdiler.

Doğan da Kenan'ın hasta oluşu nedeniyle bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıkan Ahmet Coşkun bunu hak ettiğini çalışkanlığı ile gösterdi. Selim ile birlikte gol için çaba gösterdiler ama kanatlardan gelen Aydın ve Salih'ten istedikleri topları alamadılar. Aldıklarında da Ocak savunması onlara göz açtırmadı.

Dengede giden ve beraberliğin bozulmayacağını düşündüğümüz ilk yarının son dakikasında Doğan'ın yumuşak karnı olan Ahmet Çağer, Emeka karşısında bocalayınca penaltıya neden oldu ve Ocak Ertaç'la öne geçti.

İkinci yarıda orta sahadan Rahemm'i çıkarıp, yeni transferi Joel'i aldılar, forveti Selim'le ikilediler, Ahmet Coşkun orta sahaya döndü. Baskı kurdular, neredeyse tek kale oynamaya başladılar, yine olmadı. Emeka karşısında başarılı olamayan Ahmet Çağer'i çıkarıp  yerine Tunahan'ı aldılar, yoruldu diye Ahmet Coşkun'u çıkarıp yerine Kenan'ı aldılar; belki baskılı oynamaya devam ettiler ama  bir türlü gol atamadılar.

Tunahan'ın yerine, Ahmet Coşkun'u oyunda tutsalardı, zaten savunmaya çekilen T. Ocağı karşısında en azından orta sahada bir fazla kişi ile oynama şansları olurdu.

T. Ocağı turu istedi ve aldı. Doğan'dan daha iyi bir kadrosu var, bu bir. Savunmada hem iki beki, hem de stoperleri neredeyse hatasız oynadı, bu iki. Orta sahada James inanılmaz çalışarak neredeyse iki kişilik iş yaptı, bu üç. Emeka ve Deniz ise tutulur cinsten futbolcular değiller. karşılarında oynayan Ahmet Çağer ve Koral'a zor anlar yaşattılar, bu dört. Ertaç, gerçek bir üst düzey golcü. Ne zaman ne yapacağı belli değil. Kolaylıkla adam geçiyor, duran topların ustası. Penaltı çeker gibi uzaktan öyle faul atışları kullanıyor ki, inanılır gibi değil.

İşin özeti, T. Ocağı dün gece Doğan'dan daha iyi idi ve turu geçen taraf oldu.

Evet, Doğan T. Birliği'nde Kenan başta olmak üzere hasta futbolcular vardı ama Kenan hariç diğerleri oynadı. Kenan'da sonradan girdi.

İyi de, Ocak'ta da Burak, yönetimden cezalı olduğu için oynamadı. Yani kadrolar tamamdı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20