• BIST 14012.42
  • Altın 6898.09
  • Dolar 48.3814
  • Euro 56.1226
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Kuir Kıbrıs Derneği ve KT-PDR Derneği “Kapsayıcı Mıyım? Kaygılı Mı?” Tematik Tartışma Etkinliğini Gerçekleştirdi. 

Kuir Kıbrıs Derneği ve KT-PDR Derneği “Kapsayıcı Mıyım? Kaygılı Mı?” Tematik Tartışma Etkinliğini Gerçekleştirdi. 
Kuir Kıbrıs Derneği ve KT-PDR Derneği “Kapsayıcı Mıyım? Kaygılı Mı?” Tematik Tartışma Etkinliğini Gerçekleştirdi. 

(Lefkoşa, 02/03/22) Kuir Kıbrıs Derneği, Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği (KT-PDRD) iş birliği ile “Kapsayıcı Mıyım? Kaygılı Mı?” başlıklı psikolojik danışmanların kapsayıcılık hakkında farkındalığı artırmayı amaçlayan tematik tartışma etkinliğini 28 Şubat 2024 KT-KPDR derneğinde gerçekleştirdi.

“Kapsayıcı Mıyım? Kaygılı Mı?” başlıklı tematik tartışma etkinliği, Okul Psikolojik Danışmanlarının kapsayıcılık hakkındaki fikirlerini ve bireysel kaygılarını ele aldı. Etkinlik kısa bir tanışma aktivitesinden sonra insan hakları aktivisti Omur Ray ve KT-PDR derneği temsilcisi Ebru Ervandar’in moderatörlüğü ve kolaylaştırıcılığı ile ilerledi. Katılımcılarla okul iklimi, kapsayıcılık, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve ifadesi hakkında temel kavramlar üzerine fikir alışverişi yapıldı. Daha sonra katılımcılar cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet ifadesine dayalı okullarda öğrencilerin çeşitliliği ve bireysel deneyimlerini paylaştı. Katılan okul psikolojik danışmanları hizmet verdikleri okullarda ayrımcılık deneyimlerinin önemli bir boyutunun cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı zorbalık ve ayrımcılık olduğunun altını çizdi. Katılımcılar, okullarda kapsayıcı iklim yaratacak küçük adımların büyük olumlu değişimler getirebileceğini ifade etti. Katılımcılar, rehberlik servislerinde gökkuşağı sticker’ı, bir broşürün, cinsiyetsiz bir dil kullanmanın ve çocuklarla iletişimde heteronormatif bir dilden kaçınmanın iyi örnekler olabileceğini ifade etti. Ayrıca, okul personellerinin meslek içi eğitimlerinde toplumsal cinsiyet konularının ve ayrımcılığa sıfır tolerans ilkesinin benimsenmesinin önemi tartışıldı. 

Etkinlik sonunda Kuir Kıbrıs Derneği temsilcileri, 16, 23 ve 30 mart tarihlerinde Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerine yönelik eğitimlerin gerçekleştirileceğini, tüm detayların yakında Kuir Kıbrıs Derneği ve KT-PDR derneği sosyal medya hesaplarından duyurulacağını ifade ettiler. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili sorular veya eğitimlerle ilgili merak edilenler için Kuir Kıbrıs Derneği'ne 0542 858 58 47 numaralı Dayanışma Hattı veya [email protected] e-posta adresi üzerinden ulaşılabileceğinin altı çizildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20