• BIST 14171.43
  • Altın 6779.71
  • Dolar 47.8948
  • Euro 55.6407
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 30 °C
  • Güzelyurt 30 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C

Rum Basını: Erhürman-Hristodulidis Görüşmesinde Sürpriz Beklenmiyor

Rum basını, Tufan Erhürman ile Nikos Hristodulidis’in 26 Ağustos’taki görüşmesinden beklentilerin düşük olduğunu ve siyasi iradenin somut adımlarla değerlendirileceğini yazdı.
Rum Basını: Erhürman-Hristodulidis Görüşmesinde Sürpriz Beklenmiyor

Rum basını, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in 26 Ağustos’ta gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin beklentilerin yüksek olmadığını yazdı. Haberlerde, tarafların bundan sonraki tutumlarının somut adımlar üzerinden değerlendirileceği öne sürüldü.

Rum basını, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis arasında 26 Ağustos’ta yapılması planlanan görüşmeye ilişkin değerlendirmelere yer verdi.

Haravgi gazetesi, “yetkili kaynaklara” dayandırdığı haberinde görüşmede “sürpriz beklenmediğini” ve Rum tarafının sonuç elde edebilmek amacıyla çaba göstereceğini yazdı.

Gazete, Erhürman’ın “yeniden müzakere” yönündeki açıklamalarının görüşmelerin yeniden başlamasına işaret etmesi halinde bunun olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebileceğini aktardı.

RUM TARAFI SOMUT ADIMLARA BAKACAK

Haberde, Rum tarafının Erhürman ve Ankara’nın bugüne kadarki tutumları nedeniyle temkinli olduğu ileri sürülerek, siyasi iradenin açıklamalardan ziyade önümüzdeki dönemde atılacak somut adımlarla değerlendirileceği belirtildi.

Haravgi ayrıca Türk tarafının geçmiş dönemlerde süreci “köstekleyici” tutum sergilediğini iddia ederken, Erhürman’ın bazı açıklamalarının da birbiriyle çeliştiğini savundu.

GÜVEN YARATICI ÖNLEMLERDE BEKLENTİ DÜŞÜK

Fileleftheros gazetesi ise 26 Ağustos’taki görüşmenin nasıl sonuçlanacağı ve sonrasında hangi adımların atılacağı konusunda henüz net bir tablo bulunmadığını yazdı.

Gazete, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in son Kıbrıs ziyaretinin ardından sürecin devam ettirilmesine yönelik perspektifin korunmaya çalışıldığını ancak Güven Yaratıcı Önlemler konusunda kısa vadede somut bir gelişme beklentisinin düşük olduğunu aktardı.

Haberde ayrıca Türkiye’nin iki devletli çözüm politikasına ilişkin değerlendirmelere yer verilerek, Erhürman’ın şimdiye kadarki tutumunun Ankara ile uyumlu olduğu ileri sürüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
  • LAÜ’de “Tek Kampüs, Farklı Gelecekler: Mesleğini Giy”  etkinliği gerçekleştirildi
  • Yangın söndürme helikopteri teslim edildi
  • Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, 8. yaşını kutladı
1/20