BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU TABİPLER BİRLİĞİ HEYETİ İLE MERKEZİ CEZAEVİ’Nİ ZİYARET ETTİ
BİLMEM: “YAPILAN SORUŞTURMADA MERKEZİ CEZAEVİ’NDE UYUŞTURUCU İDDİALARININ SADECE DUYUMDAN İBARET OLDUĞU GÖRÜLDÜ”
“İDDİALARI HER ZAMAN CİDDİYE ALIYORUZ VE SÜREKLİ DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
KARAOKÇU: “CEZAEVİ’NDEKİ MADDE BAĞIMLILARININ TEDAVİ VE RAHABİLİTASYONU, AYRICA GARDİYANLARIN EĞİTİMİ KONUSUNDA
İŞBİRLİĞİ KARARI ALDIK”
SONUÇ: “CEZAEVİ’NE DİŞ HEKİMİ ATANMASI AYRICA REVİRE HEMŞİRE GÖREVLENDİRİLMESİ İÇİN GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPACAĞIZ”
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği heyeti ile birlikte yaşanan son gelişmeler konusunda bilgi almak üzere İçişleri Bakanlığı’na bağlı Merkezi Cezaevi’ni ziyaret etti.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Asbaşkanı Dr. Sonuç Büyük başkanlığındaki heyet, Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’le görüşerek, “Cezaevinde uyuşturucu bulunduğuna dair” iddialar sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
METİN BİLMEM
Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, mahkeme emri ile yapılan soruşturma çerçevesinde alınan ifadelerde, iddiaların sadece duyumdan ibaret olduğunun görüldüğünü belirtti.
Merkezi Cezaevi Yönetimi olarak bu tür iddiaları her zaman ciddiye aldıklarını ve sürekli denetimler gerçekleştirdiklerini, personelin de Cezaevine uyuşturucu madde sokulmaması konsunda çok ciddi çalıştığını vurgulayan Metin Bilmem, böylesi bir durum tespit etmeleri durumunda gereken neyse yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamasını istedi.
Müdür Metin Bilmem, Merkezi Cezaevi’nde Diego isimli narkotik köpeğin devreye girmesi ile denetim konusunda çok daha güçlü bir duruma geldiklerine dikkati çekti.
Kesin dayanağı olmayan iddialarla gardiyanların ve Cezaevi Yönetimi’nin şaibe altına sokulmasının doğru olmadığını, bunların cezaevi personeli üzerinde de ciddi olumsuzluklar yarattığını kaydedem Metin Bilmem, medyanın da bu konuda daha dikkatli davranması gerektiğini, basın mensuplarının herhangi bir konuda her zaman kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.
Heyet daha sonra Merkezi Cezaevi’nin Revir ve bazı bölümlerini gezerek sıkıntılar hakkında bilgi aldı. Heyet, cezaevinde göreve başlayan Diego isimli narkotik köpeğin kaldığı bölüme götürüldü. Köpeğin sorumlusu Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği Başkanı Hüseyin Şen, Diego ile yapılan denetimler hakkında heyet üyelerine bilgi verdi.

HASAN KARAOKÇU
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, göreve başladıklarından bu yana kurumlararası işbirliğine büyük önem verdiklerini, bu çerçevede Merkezi Cezaevi’ne gerçekleştirdikleri ziyaretin çok yararlı geçtiğini söyledi.
Merkezi Cezaevi yönetimi ile gerek bu tür iddialar, gerekse işledikleri uyuşturucu suçları nedeniyle mahkum olan madde bağımlılarının tedavi ve rahabilitasyonu, ayrıca gardiyanların da eğitimi konusunda işbirliği yönünde karar aldıklarına işaret eden Karaokçu, bu konuda geliştirecekleri proje ile en kısa sürede gerekli adımların atılacağını vurguladı.
Karaokçu, Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem’e, ziyaret konusundaki duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
SONUÇ BÜYÜK
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Asbaşkanı Dr. Sonuç Büyük de yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Dr. Sonuç cezaevi ile ilgili iddialarda basının daha duyarlı olması gerektiğini ve Merkezi Cezaevi yönetiminden de görüş aldıktan sonra yayın yapmasının daha doğru bir yaklaşım olacağının altını çizdi.
Yaptıkları ziyarette diş ünitesi kurulmamasına rağmen Cezaevine henüz bir diş hekimi atanmamış olduğunu gördüklerini, ayrıca, sağlık hemşiresi bulunmaması nedeniyle ilaçların revirde görevli gardiyanlar tarafından hastalara verildiğini öğrendiklerini anlatan Sonuç, gerek diş hekimi atanması, gerekse heöşire görevlendirilmesi konusunda birlik olarak gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.
Sonuç, cezaevinde bulunan bağımlıların rehabilitasyonu konsunda Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Merkezi Cezaevi ile işbirliği halinde atılacak adımlara da her türlü desteği vereceklerini vurguladı.





















-001.gif)









































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.