• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

CTP ve DP’ye çağrı: “Topluma İzahat Veriniz!”

CTP ve DP’ye çağrı: “Topluma İzahat Veriniz!”

Toparlanıyoruz Hareketi, geçtiğimiz hükümet döneminin koalisyon ortakları CTP ve DP’yi, söz konusu döneme ilişkin hükümet programında yer alan ancak yerine getirilmeyen vaat ve taahhütlerle ilgili olarak topluma izahat vermeye çağırdı.

Hareketten yapılan açıklama şöyle:

“Bilindiği üzere bir önceki hükümette koalisyon ortağı olan Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Demokrat Parti,  6 Eylül 2013  tarihinde açıkladıkları hükümet programıyla, birtakım icraatları belli süreler içerisinde yerine getirmek üzere Meclis’e ve dolayısıyla topluma taahhütlerde bulunmuşlardır. Bu taahhütler, Meclis’in hükümete güven oyu verirken dikkate aldığı unsurlar arasındadır.

Toparlanıyoruz Hareketi ise, hükümetin görev yaptığı dönem boyunca söz konusu taahhütlere ilişkin durumun takipçisi olmuştur. Hareketimiz, bilhassa belirtilen süreler geçtiği halde gerçekleşmemiş olan taahhütlerle ilgili olarak toplumu bilgilendirmeye çalışmıştır. Bu amaca yönelik basın bildirilerimiz ve sosyal medya paylaşımlarımızdan da hatırlanacağı üzere, hükümet programında  ‘ivedilikle’, ‘derhal’, ‘en kısa sürede”, ‘6 ay içerisinde’ ve ‘1 yıl içerisinde’ şeklinde vadelendirilmiş taahhütlerin bir çoğu, verilen süreler fazlasıyla aşılmış olmasına rağmen yerine getirilmemiş, hükümet ise bu vaziyete dair herhangi bir izahatta bulunmamıştır.

Vadedilen zamanlamalara rağmen hala yapılmayan icraatlar konusunda Toparlanıyoruz Hareketi’nin yarattığı gündem neticesinde hükümet, ‘hükümet süresi 5 yıldır’ gibi kaçamak ve kabul edilemez bahaneler üretmeye çalışmıştır. Şimdi ise, gelinen noktada hükümetin sona ermiş olması nedeniyle, koalisyon ortağı iki parti, yerine getirilmeyen taahhütlerin sorumluluğundan artık kurtulduklarını düşünüyor olabilirler. Ancak CTP ve DP’nin şunu bilmesi gerekir: hükümeti sona erdirerek, yerine getirmedikleri taahhütlerini unutturmaları mümkün değildir.

Oysa DP’nin geçtiğimiz günlerde ‘yeni siyaset vizyonu’ adı altında yaptığı açıklamalarda da; CTP’nin yeni bir koalisyon kurarak toplumun önüne tekrar bir başka hükümet programı koymaya hazırlanıyor olmasında da, geçmiş hükümetin yerine getirilmeyen taahhütlerini unutturma veya geçiştirme yönünde bir çaba izlenmektedir. Halbuki iki partinin, bu gibi adımları atmadan önce, gerçekleşmeyen taahhütler konusunda topluma açıklama borçları vardır. Toplum vicdanının kabul edebileceği bir mazeret olmaksızın yerine getirmedikleri her taahhüt için ise, toplumdan özür dilemeleri gerekmektedir.

Bu şekilde bir izahat yapılmaksızın ya da özür dilenmeksizin toplumun önüne konmaya çalışılan herhangi bir ‘yeni siyaset vizyonu’ ya da ‘yeni hükümet programı’nın inandırıcı olmayacağını ve itibar görmeyeceğini ilgili kesimlere hatırlatmak isteriz.”

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler