• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Gazimağusa’da  “Uyuşturucuya Karşı Birlikte Yürüyoruz” yürüyüşü yapıldı

Gazimağusa’da  “Uyuşturucuya Karşı Birlikte Yürüyoruz” yürüyüşü yapıldı

Gazimağusa Belediyesi, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Kamu-Sen ve işbirliğinde dün saat 17:30’da ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ kapsamında bir yürüyüş yapıldı. Ülkemizde uyuşturucu sorununun özellikle yeni nesil için hayati derecede tehlikeli boyutlara ulaştığı söylenen bir dönemde çeşitli sivil toplum örgütünün katılımıyla Gazimağusa Zafer Anıtı Çemberi’nde toplanan kalabalık pankartlar tutarak Namık Kemal Meydanı’na yürüdü. Meydanda konuşmalar ve Şefliğini Soyhan Bilgeer’in yaptığı Doremi Sanat Korosu ve Akdoğan Yenilikçi Kadınlar Birliği korosu konser verdi. Etkinliğe katılan Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği, Doremi Sanat, Maraş Gençlik Spor Kulübü Judo takımı, Akdoğan Yenilikçi Kadınlar Derneği, Kuzey Kıbrıs Kızılayı gibi örgütler ‘ Bağımlılığa İnat, Bağımsız Hayat’,’Uyuşturucunun Gençliğimizi Yok Etmesine İzin Vermeyeceğiz’ ‘Uyuşturucuya Değil Yaşamın Renklerine Sarılın’ yazılı pankartlar ilgiyle izlendi. Etkinlikte Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş Belediye Başkanı İsmail Arter’e plaket takdim etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, etkinliğin tüm dünyada ve ülkemizdeki uyuşturucu sorununa dikkat çekmek için önemine işaret ederek, bu sorun karşısında erken davranmanın,uyuşturucunun ve bağımlılığın ne olduğu konusunda bilinçlendirmenin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Arter, bu yönde ailelere, sivil toplum örgütlerine ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyleyerek, uyuşturucunun ne denli tehlikeli olduğunun gençlere öğretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Belediye Başkanı İsmail Arter gençlerin uyuşturucudan uzak durmaları,topluma yararlı birer gençler olarak yetişmeleri amacıyla Gazimağusa Belediyesi olarak birçok imkanı hayatı geçirdiklerini de kaydetti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, uyuşturucu ile ilgili birçok çalışmaları bulunduğunu, Kamu-Sen ile birlikte bu yönde etkinliği düzenleme kararı aldıklarını söyledi ve desteklerinden dolayı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter e de teşekkürlerini sundu.

Karaokçu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de uyuşturucunun yaygın olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, bu yönde farkındalık çalışmalarının önemli olduğunu kaydetti ve amaçlarının uyuşturucuya karşı gençlerin bilinçlerini artırmak olduğunu belirtti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Doç Dr Sibel Dinçyürek ise, uyuşturucu sorununun sadece ülkemizin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu belirterek, bu yönde neler yapılabileceği hususunda herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi ve buna duyarsız kalmamak gerektiğine vurgu yaptı.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da yaptığı konuşmasında, uyuşturucunun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir sorun olmayı sürdürdüğünü ifade ederek, Başbakanlıkta böyle bir komisyon kurulmasının isabetli bir karar olduğunu söyledi ve bu yönde var olan eksikliklerin giderilmesi amacıyla herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Özkardaş Kamu-Sen olarak gençliğin bu batağa batmaması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler