• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Güngördü, Girne Üniversitesi Kampüsündeki “Bilinmeyen Yönleriyle Çanakkale Deniz Savaşı Sergisi”ni ziyaret etti

Girne Üniversitesi ve Girne Üniversitesi Vakfı İşbirliğinde gerçekleştirilen “Bilinmeyen Yönleriyle Çanakkale Deniz Savaşı Sergisi” Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü ağırladı.
Güngördü, Girne Üniversitesi Kampüsündeki “Bilinmeyen Yönleriyle Çanakkale Deniz Savaşı Sergisi”ni ziyaret etti

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Girne Üniversitesi’ni ziyaret eden Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yard. Doç. Dr. Hürmüz Refiker, Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt, akademisyenler ve bir grup öğretim üyelerinden oluşan bir ekip tarafından karşılandığı bildirildi. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile sergiyi gezmeden önce Girne Üniversitesi’nde bir toplantı gerçekleştirildi ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye işbirliği ve proje önerilerinden bahsedildi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Girne Üniversitesi’ne Tüm Olanaklarımızı Seferber Ediyoruz”

Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu yaptığı konuşmada tüm imkanlarını Girne Üniversitesi’ne ve öğrencilerine seferber ettiklerini vurgulayarak; “İnsan faktörü en büyük uğraşımız. Yakın Doğu Üniversitesi’nin ardından Girne Üniversitesi’ne tüm olanaklarımızı seferber etmek; kampüsümüze taşınmak, yerleşmek bizler için büyük bir çaba ve gurur verici oldu. Girne Üniversitesi ile birlikte yeni bir olgu yaratmak, öğrencilerin tüm sorunlarıyla ilgilenmek, bu uğraşı buraya seferber etmek bizler için çok önemliydi ve bu uğraşı vermeye devam ediyoruz” dedi.

Mutlu Soykurt: “Vakıf Olarak Girne İle Özdeşleşmek İstiyoruz”

Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt ise yaptığı konuşmada “Girne Üniversitesi ve Girne Üniversitesi Vakfı ortak paydamızı oluşturuyor. Üniversite ve Vakıf olarak işbirliği ve ortak çalışmalar yapabilmek en büyük isteğimiz” açıklamalarında bulundu. Mutlu Soykurt, Girne Üniversitesi Vakfı’nın şehirle özdeşleşmesi için uğraştıklarını belirterek, “Vakıf olarak birçok projemiz mevcut. Bizlerin vakıf olarak en büyük isteğimiz bu şehirle özdeşleşmek. Bununla ilgili birçok proje taslağımız var. Sadece Girne halkıyla değil, üniversitesiyle, öğrencisiyle daha sıkı bir işbirliğimiz olsun” dedi.

Nidai Güngördü: “Kentimizin Sadece Turizm İle Değil Eğitim İle De Ön Plana Çıkmasından Çok Mutluyuz”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise ziyaretinde yaptığı konuşmada,  “Şehir yaşayan bir dokudur. Kentler yönetilirken bilime, sanata önem veren bir yer haline getirmek ve bunu korumak gerekiyor. Tıpkı bir çocuğun sadece matematik dersinde başarılı olmasının bir şey ifade etmediği gibi, o çocuğun piyano da çalabilmesi, hoşgörüyle bakabilmesi gibi; kentlerin de bir çok özelliği aynı anda barındırabiliyor olması çok önemli. Bu coğrafyada hoşgörülü davranmak, bilime, sanata değer vermek gerekiyor” dedi. Girne’nin sadece turizm ile değil aynı zamanda eğitim ile de ön plana çıkıyor olmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Nidai Güngördü, “Kentimizde sadece turizmin değil, üniversitelerin de gelişmesi ve çoğalması bizi çok mutlu ediyor. Neticede rekabet, farklı dokunuşları beraberinde getirir ve renk katar. Girne Üniversitesi büyük bir kuruluş. Kıbrıs Türk toplumu için artı bir değer. İdeali olan ve toplumsal işler gerçekleştiren herkesin de kent dokusuna bir katkısı vardır. Ben kent sevdalısıyım. Kente yapılan her dokunuş, renk ve çeşittir. Çocuklarımızı da bu dokunuşla, bu kültürle yetiştirmemiz gerekir” dedi.

dsc03331.jpg

Nidai Güngördü: “Bu Sergiyi Gerçekleştiren Ve Ev Sahipliği Yapan Girne Üniversitesi’ne Teşekkür Ederim”

Sergiyi gezerken çok etkilendiğini ifade eden Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Yorucu ve zahmetli olan o tarihi dönemlerin yansıtılması,  gerçeğe ve canlıya yakın bir şekilde resmedilmiş olması bunu izleyen insanlarda bir heyecan uyandırıyor. Sergiyi gezerken, o günü yaşamış gibi hissediyorsunuz kendinizi. Dolayısıyla ben sergiyi gerçekleştiren ve bu sergiye ev sahipliği yapan Girne Üniversitesi’ne teşekkür ederim” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler