• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Protokolün İptali Gündemde

Müteahhitler Birliği, hükümete önemli bir öneride bulundu.
Protokolün İptali Gündemde

“HÜKÜMETE ÖNERİ SUNULDU”: KKTC’de açılan Vakıflar İdaresi ihalelerinin bundan sonra Ankara’da açılması konusunda imzalanan protokolün iptali gündemde. Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, dün Başbakanlığın talebi üzerine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile bir araya geldi. Yarın araçlı eyleme gitmeye hazırlanan Müteahhitler Birliği’nin Başbakanlığa dün bir öneri sunduğu bildirildi.

“MEVCUT PROTOKOL GİTSİN YERİNE YENİSİ GELSİN”: Sunulan öneri ile ilgili KKTC Vakıflar İdaresi ve Türkiye Vakıflar İdaresi nezdinde girişim başlatıldığı öğrenildi. Toplantının ardından Detay Gazetesi’ne konuşan Gürcafer, “sadece iki eser protokole yazılsın mevcut protokol gitsin yerine yenisi gelsin” dedi.

Rana SARRO

7 bin civarında insanın istihdam edildiği, 4 bin civarı mühendis ile yan sektörlerde çalışan 70 bin civarında kişinin bulunduğu inşaat sektörünü ilgilendiren protokolün iptali gündemde.

KKTC’de açılan Vakıflar İdaresi ihalelerinin bundan sonra Ankara’da açılması konusunda imzalanan protokol gerekçesiyle 17 Ocak günü itibariyle eylem başlattığını açıklayan Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, dün saat 13.00’te Başbakanlığın talebi üzerine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile bir araya geldi.

Toplantının ardından konuyla ilgili Detay Gazetesi’ne konuşan Cafer Gürcafer, yarın araçlı eylem yapmayı planlayan Müteahhitler Birliği’nin, protokolün iptal edilmesi halinde araçlı eylemi kaldıracağının yetkililere aktarıldığını ve bu yönde bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Müteahhitler Birliği olarak dünkü toplantıda Başbakan’a bir öneri sunduklarını belirten Cafer Gürcafer, bu önerileri ile ilgili girişim başlatıldığını belirtti ve gazetemize şu bilgileri verdi:

“PROTOKOL SADECE 2 ESERİN YAPIMI KAPSAMINDA OLSUN”

“Bir öneri sunduk. Bu önerinin girişimini başlattılar. Önerimiz şudur; eğer ki bu bir veya iki tane büyük eski eser ile alakalı bir girişimse tamam deriz. Çok büyük bir eser olan Mağusa Lala Mustafa Paşa Camii ve bir diğeri de Lefkoşa’da Selimiye Camisi ile alakalı ise, doğrudan doğruya protokole bunların ismi yazılsın. Bunların sorumluluğunu Türkiye Vakıflar İdaresi alır. Ama bunun dışında hiçbir iş olmaz. Sadece bunlarsa yapsınlar. Ben Kıbrıs insanını böyle bir şeyden mahrum etmek istemem. Böylesi bir yatırımdan toplumun mahrum bırakılmasına gerekçe olmayım diye düşünürüm ve bu noktada geri adım atarım.”

“BÜTÜNÜYLE ALAKALIYSA KESİNLİKLE KABUL ETMEYİZ”

“Ama eğer bu kapsamda değilse ve bütünüyle alakalıysa, kesinlikle kabul etmemiz söz konusu değildir. Eğer söylendiği gibi protokol iki eser ile ilgiliyse, o zaman bu iki eser protokole yazılsın mevcut protokol gitsin yerine yenisi gelsin. Bununla ilgili bir girişim başlattılar, Başbakan Müsteşarı gerek buradaki gerekse Türkiye’deki Vakıflar yetkilileriyle görüşüyor. Bu girişimin neticesini bekliyoruz.”

“PEK ÜMİTLİ DEĞİLİZ”

“Ancak çok fazla ümitli değiliz. Toplantının ardından yönetim kurulumuz toplandı. Yönetim Kurulu büyük eylemin organizasyonuyla uğraşacak. Kendi aramızdaki görev dağılımını yapacağız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler