• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Sucuoğlu, “21 şubat Dünya Turist Rehberleri günü” dolayısıyla mesaj yayımladı

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, “Profesyonel turist rehberleri, ülkemizin tanıtım alanındaki en önemli paydaşlarıdır” dedi.
Sucuoğlu, “21 şubat Dünya Turist Rehberleri günü” dolayısıyla mesaj yayımladı

Turizm Bakanı Sucuoğlu, “21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sucuoğlu mesajında şunları kaydetti:

“1985 yılında kurulan Dünya Rehber Birlikleri Federasyonu’nun (WFTGA) almış olduğu karar ile 1990 yılından beri her yıl 21 Şubat “Dünya Turist Rehberleri Günü” birçok farklı ülkede kutlanıyor.

Ülkemizde ise, Turizm Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) ile ortak platformda 2000’li yılların başından itibaren Dünya Turist Rehberleri Günü’nü profesyonel turist rehberlerimiz onuruna 21 Şubat’ta kutlamaktayız.

Rehberlerimiz, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı, dünyadaki görüntüsü, saygınlığı ve etkinliği bakımından oldukça önemli rol oynamaktadır. Tanıtım faaliyetlerinin, belirli bir stratejiye oturtulması eşgüdüm halinde ve işbirliği içinde, konusunda iyi eğitim almış personeller tarafından yürütülmesi büyük önem taşımaktadır. Tanıtımda başarı, profesyonel çalışana, uzun vadeli planlamaya, global bakışa ve ayrıntılı uygulamaya dayalı bir yaklaşımın benimsenmesine bağlıdır.

Ülkemiz, birçok medeniyetlerin beşiği ve köprüsü olmuş, eski medeniyetlerin geleneklerini ve kültürlerini miras olarak almış, kendi kültürünü oluşturmuş, bunu toplumsal yaşam biçimi olarak diğer ülkelerin ve halkların istifadesine sunmuştur. Doğal olarak, diğer toplumlar, bu zengin kültüre ve onu barındıran bu güzel coğrafyaya ilgi duymaktadır. İlgi duymanın ve ilgi göstermenin ön koşulu, farkında olmaktır. Dolayısıyla tanıtım faaliyetleriyle, iletişimin sağlanmasının, önyargıların giderilmesinin, doğru bilgi ve olumlu görüntü verilmesinin yanı sıra farkındalık yaratılması da gerekmektedir.

Kuzey Kıbrıs hakkında doğru bilgi ve olumlu görüntü verilmesinin ve pozitif farkındalık yaratılmasının ön koşulu her türlü baskıdan uzak iyi yetiştirilmiş, muhatabının dilini çok iyi seviyede kullanabilen personel ile mümkündür.

Öncelikle Bakanlıkların yurtdışı uzantılarında çalışanlar, yurt içinde de özellikle turist ile birebir çalışan turist rehberleri, turizm danışma görevlileri, otel ve seyahat acentesi çalışanları bu gruba girmektedir.

Profesyonel turist rehberleri, ülkemizin tanıtım alanındaki en önemli paydaşlarıdır. KKTC’ye gelen turistlerin en uzun süre beraber oldukları bilgi ve becerileri karşısında en çok etkilendikleri Kıbrıs Türk insanının örneği olarak gördükleri kişiler turist rehberleridir.

Rehberlik, fedakârlık gerektiren icrası zor bir meslektir. İnsanlarla ilgilenmek, ülkemiz hakkında bilgisi olmayan insanlarla uğraşmak neredeyse ülke sorunlarıyla ilgilenmek kadar zordur. Turist rehberleri sadece gezilen mekânlarla ilgili bilgi veren kişiler değildir. Ülkemizin yaşam tarzı, folklorik değerleri, yemek kültürü, politik durumu ile ilgili bilgiler vermesi, refakat ettiği grubu doğru yönlendirerek o gruptaki turistleri gönüllü birer Kuzey Kıbrıs elçisi haline getirmeleri de rehberlerin görevleri arasındadır.

Bir insani diplomasi aracı olan turizmle kendi hikayesini insanlara anlatan Kuzey Kıbrıs, coğrafyamızdaki tüm olumsuzluklara rağmen yükselişini sürdürmektedir.

Tarihi ve kültürel mirasın ilk elden tanıtılmasında büyük sorumluluk üstlenen turist rehberleri Turizmin her yıl güçlenerek büyümesine önemli katkı sağlamaktadırlar. Turizmde Kuzey Kıbrıs’ın markalaşmasında önemli rolü olan turist rehberlerimize bu vesileyle teşekkür eder, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nü içtenlikle kutlar, esenlikler dilerim.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler