• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Turkcell’den  ‘Engel Tanımayan Akademi’

Turkcell’den  ‘Engel Tanımayan Akademi’
Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, “Turkcell Dijital Akademi ile sunulan son derece yararlı ve önemli bir adım, engelliler için önemli bir fırsat” olduğunu vurguladı
“Engel Tanımayan Akademi ile eğitimde engelleri ortadan kaldırıyoruz” diyen Turkcell Dijital Akademi, görme engelliler için sunduğu temel teknoloji eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimden iş dünyasından liderliğe, inovasyondan girişimciliğe ve teknoloji alanlarında 30 farklı eğitimi işitme engelliler için işaret dili ile ve altyazılı olarak sunuyor.

Turkcell’in bilgiye erişimi milyonlara açan en önemli eğitim projesi “Turkcell Dijital Akademi”, engellilere de teknoloji eğitimi veriyor.

“Engel Tanımayan Akademi ile eğitimde engelleri ortadan kaldırıyoruz” diyen Turkcell Dijital Akademi, görme engelliler için sunduğu temel teknoloji eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimden iş dünyasından liderliğe, inovasyondan girişimciliğe ve teknoloji alanlarında 30 farklı eğitimi işitme engelliler için işaret dili ile ve altyazılı olarak sunuyor.

Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in genelde tüm engelliler, özelde ise görme engelliler için attığı adımların son derece önemli olduğunu söyledi.

Suay, görme engelli bir kişi olarak teknolojiyi yakından takip ettiğini belirterek, Turkcell Dijital Akademi’nin engelli eğitim çalışmasının son derece yararlı olduğunu belirtti.

Uzmanlar yönetiminde

Engelli kişilere ve yakınlarına Turkcell Akademi bünyesinde verilmeye başlanan temel teknoloji eğitimi yoğun ilgi gördü.

10 ana başlık ve toplam 30 farklı konu altında verilen, teknoloji eğitimleri ile engelli kişilerin akıllı telefonlarını ihtiyaçları doğrultusunda daha verimli kullanmaları hedefleniyor.

Eğitimler, Türkiye Engelsiz Erişim Derneği üyesi uzman eğitmenler tarafından sunuluyor.

Turkcell Akademi içerisindeki eğitim başlıkları arasında şunlar yer alıyor:

Erişilebilirlik ve temel parmak hareketleri; Voice Over, Talk Back, Siri ile iPhone kullanımı; Telefon etme,  yanıtlama, rehber kullanımı; dokunmatik ekranda standart ya da Braille alfabeleri yazı yazma; mesaj gönderme, yanıtlama, sesli mesaj; e-posta gönderme, yanıtlama ve okuma; internet ve Google kullanımı; Turkcell hayalortagim.com sitesinden bir bölümün okunması; haritalar ve navigasyon kullanımı; takvim ve saat kullanımı; App Store ve GooglePlay’den uygulama.

Suay: Profesyonel bir çalışma

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından tanıtımı yapılan eğitim çalışmasını değerlendiren Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, “Turkcell Dijital Akademi ile sunulan son derece yararlı ve önemli bir adım, engelliler için önemli bir fırsat” yorumunu yaptı.

Suay, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in genelde tüm engelliler, özelde ise görme engelliler için attığı adımların son derece önemli olduğunu söyledi.

Suay, görme engelli bir kişi olarak teknolojiyi yakından takip ettiğini belirterek, “Görme engelliler bilgisayar ve telefon gibi teknolojik cihazları rahatlıkla kullanabiliyor. Önemli olan mevcut altyapıyı hazırlamak ve gereken desteği vermektir” diye konuştu

Suay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bir görme engelliyim ve 1997 yılından itibaren bilgisayar, 2002 yılından itibaren de telefon kullanıyorum. Akıllı cihazlar ise son birkaç yıldır hayatımda önemli bir yer tutuyor. Tüm engelleri aşarak teknolojiyi yakinen takip edebiliyorum. Yıllar önce yurtdışında aldığım eğitimlerin, teknoloji alanında işimi hayli kolaylaştırdığını söyleyebilirim. Ancak tüm görme engellilerin aynı durumda olduğunu ifade edebilmemiz mümkün değil. Çünkü özellikle ülkemizde görme engellilere yönelik yürütülen çalışmaların eğitim dahil engellerle dolu olduğu üzücü bir gerçek. Tüm bu sorunların ve engellerin yanında Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellileri odağına alarak tüm engelliler ve özelde görme engellilere  yönelik attığı ciddi adımlar var. Görme engellilerin iOS ve Android işletim sistemli cihazları kullanabilmesi için detaylı bir rehber video hazırlanmış mesela. Bu eğitim videosunu inceleme fırsatım oldu. Video içeriğinde bir görme engellinin akıllı telefonu en verimli şekilde kullanabilmesi için en ince ayrıntıya kadar her detay ifade ediliyor. Ekran okuyucular aracılığıyla akıllı cihazların nasıl kullanılacağı, parmak hareketlerinin ne şekilde olması gerektiği, klavye ve tüm ipuçları her düzeydeki kullanıcının anlayabileceği düzeyde anlatılıyor. En önemlisi de bu profesyonel çalışmanın bir görme engelli uzman aracılığıyla yürütülmüş olması. Bu durum Kuzey Kıbrıs Turkcell’in meseleye doğru yaklaşımını ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemi ortaya koyuyor.”

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in adaya taşıdığı eğitim platformundan herkes yaralanıyor.  Turkcell’lilere özel eğitim seçenekleri sunulduğu,bilginin teknoloji sayesinde milyonlara ulaşmasına imkân yaratan platformda 2500’ü aşkın Türkçe eğitim içeriği yer alıyor. Turkcell Dijital Akademi, Turkcell’in üstün network altyapısı ve teknolojisi sayesinde bilginin milyonlara ulaşmasını sağlarken, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in web sayfasından da platforma erişim imkânı yaratıyor. Turkcell’lilere özel eğitimlerden yararlanmak isteyenler ise  0532 755 22 22 numarasına SIFRE yazarak göndererek aldıkları süper şifreleri ile bu özel eğitimlerden faydalanabiliyorlar.

Turkcell Dijital Akademi”ye bilgisayar ve akıllı cihazlar üzerinden, www.kktcell.com/turkcellakademi adresini tıklayarak erişmek mümkün. “Engel Tanımayan Akademi” tamamen ücretsiz ve tüm engelli vatandaşların erişimine açık.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler