• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

UKÜ’de “Etkili İletişim Becerileri” Semineri

UKÜ’de “Etkili İletişim Becerileri” Semineri

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (UKÜSEM)’nin, Personel Dairesi çalışanları için düzenlediği “Etkili İletişim Becerileri” konulu Hizmet İçi Eğitim Semineri başladı. Toplamda 60 personelin eğitim alacağı seminer 2 gün sürecek. Seminerde, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer başta olmak üzere UKÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nalan Sınay, Yrd. Doç. Dr. Emre Müezzin ve Dr. Sevilay Aslan personele eğitim verecek. Seminerin açılışına, Başbakan Ömer Kalyoncu, Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Personel Dairesi Müdürü Metin Karaderi, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sedat Kılıç ve daire personeli katıldı.

Prof. Dr. Nadiri: “Daha iyi hizmet için hizmet içi eğitim şart”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri açılışta yaptığı konuşmada, söz konusu eğitimin önemini vurgulayarak, daha iyi hizmet için hizmet içi eğitimin şart olduğunu kaydetti. UKÜ olarak hizmet içi eğitime ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirten Prof. Dr. Nadiri, bu tür eğitimlerin devamlılığının kişilerin gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Nadiri, üniversitelerin 80 bin öğrenci ile KKTC’nin en önemli sektörlerinden biri olduğunu, 18 yıllık genç ve dinamik bir üniversite olan UKÜ’nün de çeşitli ülkelerden 11 bin öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ’nün misyonlarını eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet olarak sıraladı.

Kalyoncu: “Bu hükümet eğitimi gerçekleştirmek için önemli çaba harcayacak”

Başbakan Ömer Kalyoncu, eğitim adası olarak eğitimde mesafe kat edilmesinin önemine dikkat çekti. Kalyoncu her hükümet programında kamu görevlilerinin eğitiminin yer aldığını belirterek şu anki hükümetin eğitimi gerçekleştirmek için önemli çaba harcayacağını vurguladı. Eğitimin yaşamın parçası olduğunun altını çizen Başbakan Kalyoncu, “Ne kadar eğitim alırsak, yaşamdan o kadar kopmayız.” ifadelerini kullandı. Her insanın iyi bir şeyler yapıp takdir edilmek istediğini vurgulayan Ömer Kalyoncu, insanın işe yaradığını hissettikçe hayata daha çok sarıldığını kaydetti. Vatandaşın önüne güler yüzlü, işini bilerek çıkan bir kamu görevlisinin sorunun zaten yarısını çözmüş olacağını ifade eden Kalyoncu hizmetçi eğitimin sürekli olması gerektiğini söyleyerek, “Hayat bir yarış, iyi bir noktada yer almanın yolu eğitimlerde sürekli yer almaktan geçer.” dedi.

Personel Dairesi çalışanlarından yoğun ilgi

“Etkili İletişim Becerileri” seminerine katılan Personel Dairesi çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar kendi başlarından geçen olayları anlattı. Anlatılan hikayeler seminerin neşeli bir hava içerisinde geçmesini sağladı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (UKÜSEM) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek seminerde katılımcılara, Etkili İletişim Teknikleri, İletişim Çatışmaları, İletişimde Değerler Sistemi, İletişim Türleri, İletişim Becerisi Uygulamaları konuları anlatılacak. Konuların tamamlanmasının ardından Perşembe günü katılımcılara katılım sertifikaları verilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler