• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

YDÜ öğrenci yerleştirme ve burs sıralama sınavı 3 Haziran’da yapılacak…

Ülkemizin en çok tercih edilen üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi 2017-2018 öğretim yılı “Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı” 3 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 09.00’da YDÜ kampusünde tek oturum halinde gerçekleştirilecek.
YDÜ öğrenci yerleştirme ve burs sıralama sınavı 3 Haziran’da yapılacak…

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre,  KKTC liselerinden mezun veya bu yıl mezun olacak olan KKTC vatandaşı öğrenciler, Öğrenci Yerleştirme ve Burs sıralama sınavında, Yakın Doğu Üniversitesinde bulunan 16 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulunda bulunan 215 lisans ve ön lisans programını tercih etme ve yerleştirme hakkına sahip olacaklardır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti liselerinde 4 yıl eğitim gören TC uyruklu vatandaşları da KKTC Burs ve Sıralama sınavına girme hakkına sahiptirler.

SON BAŞVURU TARİHİ 2 HAZİRAN...

Sınava katılacak olan öğrencilerin en geç 2 Haziran 2017 tarihine kadar Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri  Müdürlüğü Kayıt-Kabul merkezinde sınav kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.  Sınava katılacak adaylar üç bölüm tercihi yapabileceklerdir. Yerleştirme işlemi öğrencinin sınav sonucuna ve kontenjan sayısına bağlı olarak tercih yapılan bölümler arasında gerçekleştirilecektir.

Kolejlerden mezun olan veya olacak olan öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi’nin tüm bölümlerine belirlenen kontenjanlar çerçevesinde GCE A’Level, GCE AS Level, IGCSE-GCSE  O’Level,  SAT, ACT, sınav sonuç belgeleri ile de kayıt hakkı elde edebileceklerdir.

Ticaret Lisesi, Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi çıkışlı öğrenciler sınavsız olarak Yakın Doğu Üniversitesi ön lisans ve ilgili lisans programlarına müracaat edebilecekler. İlgili adayların ön kayıt işlemlerini 2 Haziran 2016 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

SINAV İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

Sınav başvurusu için KKTC kimlik kartı fotokopisi, 1 adet vesikalık resim, 50 TL sınav harcı ile Öğrenci İşleri Kayıt-Kabul Müdürlüğüne başvurmaları veya Liselerde kurulacak olan kayıt stantlarına başvuruda bulunarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı’na başvuracak adaylar 2236464 no’lu (dahili:215-403-377) no’lu telefondan veya www.neu.edu.tr ile www.girne.edu.tr web sitelerinden detaylı bilgi alabilirler.

DOÇ. DR. YETER TABUR:  “GENÇLERİN HAYALLARİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLMESİ İÇİN REHBER OLACAĞIZ”

Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Yeter Tabur, sınavla ilgili yaptığı açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi’nin gençlere eğitimsel ve kültürel bağlamda rehber olmayı her zaman görev edindiğini ifade ederek, gençlerin hayallerini somutlaştırabilmesi için imkanlar tanıdığını söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu hizmetler ve sağladığı olanaklarla, öğrencilerin her türlü hak ve sorumluluklarına sahip çıktığını belirten Genel Sekreter Doç. Dr. Tabur, akademisyenler ve öğretim görevlileri ile birlikte her bölümde donanımlı eğitim verdiklerini, öğrencilerin sadece bölümlerinin eğitimini değil,  aynı zamanda kendi alanları ile ilgili araştırmalar yaparak projeler geliştirebildiğini vurguladı.

Tercihlerde en çok tercih edilen Üniversite olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıdıklarına dikkat çeken Doç. Dr. Yeter Tabur, “Yakın Doğu Üniversitesi’nin tahsis ettiği burs kontenjanı ile gençlerimize kendi ülkelerinde öğrenim olanağı sağlarken, başarılı öğrencileri de ödüllendirmeyi ilke ediniyoruz. Gençlerimizi hayallerini gerçekleştirebilmek ve gerçek anlamda bir kampüs üniversitesi hayatı deneyimlermeri için 16 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulunda bulunan 215 lisans ve ön lisans programlarına bekliyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler