• BIST 13279.72
  • Altın 6774.84
  • Dolar 48.6728
  • Euro 55.9561
  • Lefkoşa 34 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 19 °C

DAÜ, Engelli dostu kampüsünü geliştiriyor

Kampüsün birçok noktasında görüleceği üzere kaldırımların görme engellilere yönelik olarak düzenlenmesine başlandığını ifade eden Prof. Dr. Doratlı, “İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcılığı olarak aşama aşama bunları tamamlamayı hedefliyoruz
DAÜ, Engelli dostu kampüsünü geliştiriyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naciye Doratlı, Birleşmiş Milletler’in (BM) 1992 yılında aldığı kararla 3 Aralık tarihinin Uluslararası Engelliler Günü ilan edilmesi sebebiyle açıklamalarda bulundu. Öncelikle, sadece 3 Aralık gününün değil, yılın her gününün engellileri düşünerek geçirilmesi ve tasarlanması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Doratlı, “Sürdürülebilirlik, DAÜ olarak stratejik planımızın içinde yer alan en önemli kavramdır. Bu kapsamda bir master plan hazırlamış ve çalışmalarımızın son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Bu planın en önemli özelliklerinden biri de, Üniversitemizde engellilere yönelik her türlü önlemin alınmasıdır” diye konuştu.

 

“Engelsiz Kampüs”

Kampüsün birçok noktasında görüleceği üzere kaldırımların görme engellilere yönelik olarak düzenlenmesine başlandığını ifade eden Prof. Dr. Doratlı, “İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcılığı olarak aşama aşama bunları tamamlamayı hedefliyoruz. Daha sonrasında mali açıdan imkan olması halinde tüm binalarımızın da içine girerek görme engellilere ve ortopedik özürlülere yönelik olarak binalarımızın donanımını sağlama hedefimiz bulunmaktadır. Üniversitemizin engelliler için yaşanabilir, onların rahat hareket edebilecekleri ve engelsizler gibi her noktaya ulaşabilecekleri, kendilerini çok iyi hissedebilecekleri bir kampüs yaratmak en önemli hedeflerimizdendir.” dedi.

 

Yalnızca 3 Aralık’ta değil, yılın her gününde engelliler açısından duyarlı olunması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Doratlı, “Çünkü engelli olmak insanların kendi tercihi değil. Her birimiz günün birinde engelli olabiliriz. Bunu düşünerek ve engellilerin yerine kendimizi koyarak gerekli önlemlerin bulunduğumuz makamlar ve pozisyonlar bağlamında çözümlenmesi için elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20