• BIST 13274.63
  • Altın 6747.35
  • Dolar 48.6721
  • Euro 55.9874
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 15 °C

Elam’dan ilkokul öğrencilerine yönelik ırkçılık

Ulusal Halk Cephesi’nin (ELAM), Yeroşibu’daki bir ilkokulun, okul aile birliği tarafından düzenlenen ihtiyaçlı öğrencilere yardım kampanyasını ırkçılık yapmak için kullandığı, bu eyleminin büyük tepki çektiği haber verildi.
Elam’dan ilkokul öğrencilerine yönelik ırkçılık

Ulusal Halk Cephesi’nin (ELAM), Yeroşibu’daki bir ilkokulun, okul aile birliği tarafından düzenlenen ihtiyaçlı öğrencilere yardım kampanyasını ırkçılık yapmak için kullandığı, bu eyleminin büyük tepki çektiği haber verildi.

Politis ve diğer gazeteler, yarısı Rum yarısı mülteci çocuğu olan 12 ihtiyaçlı çocuğa verilmek üzere toplam 120 Euro ederinde 12 ceket bağışı yapan ELAM’ın, kendi web sayfasında “12 Helen çocuğa yardımda bulunduğu” ilanını yayınladığını yazdı.

Habere göre Okul Aile Birliği ve okul müdürlüğü, kampanyanın siyasi amaçla istismar edildiği gerekçesiyle ELAM’ı polise şikayet etti.

EDEK ve DİKO da, ELAM’ın ilkokul çocukları arasında Rumlar ve Rum olmayanlar olarak ayrımcılık yapılması gibi ırkçı davranışlarını ayıpladıkları açıklamalar yayımladı.

AKEL, Yeroşibu ilkokulunda cereyan eden olayı kınadı ve “faşist ELAM’ın, ırkçı davranış ve tezlerini yaymak maksadıyla öğrencilere yardım götürüyorum gerekçesiyle bu okula girmeyi başarmış olmasından derin kaygı duyuyoruz” vurgusu yaptı.

DİSİ-Anastasiadis hükümetinin, bu tür aşırı sağ unsurlarla görüşen ve bu unsurları toplumun gözünde ‘normalleştiren’ AB içerisindeki tek hükümet olduğuna vurgu yapan AKEL, mülteci biyografisine sahip olan (ebeveynlerinden biri veya ikisi yabancı olan) binlerce öğrencinin ırkçı davranışa malzeme olmaktan nasıl korunacağını sordu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20