• BIST 12433.5
  • Altın 6617.94
  • Dolar 44.3014
  • Euro 51.3225
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 8 °C

“Mahsurların Yeniden İskân Planı” bakanlar kurulu onayı sürecinde

Hükümetin hedefi, zor şartlar altında ata yurtlarında kalan mahsurları her zaman desteklemektir” ifadelerini kullandı.
“Mahsurların Yeniden İskân Planı” bakanlar kurulu onayı sürecinde

İnsanî konular ve dış Rumlardan sorumlu Rum Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu, “mahsurların” (Rumlar, KKTC’de yaşayan Rum ve Maronitler için bu tabiri kullanıyor) yeniden iskân planının, Rum Bakanlar Kurulu’nun onayını beklediğini, tarım-hayvancılık ödenekleri planında da yeni seçeneklerin ileri götürülmekte olduğunu açıkladı.
Haravgi ve diğer gazetelere göre Fotiu, Dipkarpaz ve “Ay Triada” (Sipahi) ihtiyar heyeti başkanları (muhtar) ile rutin görüşmeleri çerçevesinde dün bir araya gelerek, sorunlarını dinledi; Dipkarpaz ve Sipahi’deki Rum evlerinin tamiriyle ilgili planın uygulama süreci hakkında bilgi verdi.
Muhtarlara tarım-hayvancılık ödenekleri planındaki yeni seçenekleri de anlatan Fotiu, “yeniden iskân planının” da tamamlandığını ve Rum Bakanlar Kurulu’nun onay sürecine girdiğini söyledi. Fotiu “bu plan, mahsurların yaşadığı yerlere yerleşmek isteyen genç Rum çiftlerin destek alabilmesini öngörüyor. Hükümetin hedefi, zor şartlar altında ata yurtlarında kalan mahsurları her zaman desteklemektir” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler