• BIST 12899.35
  • Altın 6740
  • Dolar 48.8475
  • Euro 56.1129
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Özuslu: Spor Bakanlığı şimdi mi aklınıza geldi?

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alan CTP Milletvekili Sami Özuslu, Başbakan Ünal Üstel’in Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmasına yönelik açıklamalarını eleştirdi.
Özuslu: Spor Bakanlığı şimdi mi aklınıza geldi?

Uzun yıllardır hükümette bulunan UBP’nin spor ve gençlik alanındaki eksiklikleri gidermek için bugüne kadar somut adımlar atmadığını savunan Özuslu, yeni bakanlık vaadinin geç kalmış bir adım olduğunu söyledi.

Başbakan Üstel’in CONIFA Avrupa Şampiyonası zaferinin ardından yaptığı açıklamayı hatırlatan Özuslu, hükümetin yaklaşık yedi yıldır iktidarda bulunduğunu belirterek, “Bu süre boyunca neden gerekli düzenlemeler yapılmadı?” sorusunu gündeme getirdi.

Spor yönetiminde istikrarsızlık eleştirisi

Sporun son yıllarda farklı hükümetler döneminde çeşitli kurum ve makamlar arasında el değiştirdiğini ifade eden Özuslu, bu durumun spor politikalarında istikrarsızlığa yol açtığını söyledi. Sporun zaman zaman Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve farklı bakanlıklar bünyesinde yönetildiğini belirten Özuslu, bunun hükümetlerin konuya yaklaşımını ortaya koyduğunu savundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmasının yeni bir öneri olmadığını dile getiren Özuslu, spor camiasının yıllardır bu talebi gündemde tuttuğunu ve KKTC 13. Spor Şurası’nda da bu konuda ortak görüş oluştuğunu hatırlattı.

Federasyonlar kaynak sıkıntısı yaşıyor

Spor federasyonlarının ciddi mali sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Özuslu, birçok federasyonun yetersiz bütçeler nedeniyle faaliyetlerini sürdürmekte zorlandığını ifade etti. Uluslararası organizasyonlara katılacak sporcuların ve federasyonların ihtiyaç duydukları desteği zamanında alamadığını söyleyen Özuslu, bu nedenle bazı sporcuların programlarını önceden planlamakta güçlük çektiğini kaydetti.

“Şura kararları hayata geçirilmedi”

2023 yılında düzenlenen Spor Şurası’nda alınan kararların uygulanmadığını ileri süren Özuslu, sponsorluk mekanizmalarının güçlendirilmesine yönelik düzenlemelerin ve sporda şiddetin önlenmesini amaçlayan yasal çalışmaların ilerletilmediğini söyledi.

Spor tesislerindeki eksikliklerin, altyapı sorunlarının ve okul sporlarında yaşanan sıkıntıların çözüm beklediğini belirten Özuslu, spor alanında kalıcı başarı için tüm paydaşların katkısıyla kapsamlı bir politika oluşturulması gerektiğini vurguladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20