• BIST 13509.76
  • Altın 6821.49
  • Dolar 48.67
  • Euro 55.9832
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Üst Geçidin Cumartesi Günü Kullanıma Açılması Planlanıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Kuzey ve Güney kampüslerini birbirine bağlayan yaya üst geçidin 27 Ekim 2018 Cumartesi günü yeniden kullanıma açılması planlanıyor.
Üst Geçidin Cumartesi Günü Kullanıma Açılması Planlanıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Kuzey ve Güney kampüslerini birbirine bağlayan yaya üst geçidin 27 Ekim 2018 Cumartesi günü yeniden kullanıma açılması planlanıyor.

 

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre eski Lefkoşa – Gazimağusa anayolu üzerinde olan, Güney ve Kuzey kampüs arasında öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşımını sağlayan yaya üst geçidin 1999 yılında DAÜ tarafından kullanıma kazandırıldığı belirtilerek, geçtiğimiz aylarda bir inşaat firmasına ait araç tarafından köprüye zarar verildiği ve köprünün kullanıma kapatıldığı bildirildi.

 

Yapılan açıklamada köprünün yeniden kullanıma açılması için ilgili inşaat firmasının bağlı olduğu sigorta şirketi ile irtibata geçildiği, ancak sigorta şirketinin üst geçidin KKTC Karayolları’na mı yoksa DAÜ’ye mi ait olduğu konusunda mülkiyetle ilgili görüş birliğine varamadığı, bundan dolayı da masrafların sigorta şirketi tarafından karşılanmadığı ifade edilerek, üst geçidin yeniden kullanıma açılmasında gecikmeler yaşandığı bildirildi.

 

DAÜ için en önemli kriterlerden birinin öğrenci güvenliği olduğunun belirtildiği açıklamada, öğrencilerin ve halkın daha fazla mağduriyet yaşamaması için köprünün tamirinin DAÜ tarafından üstlenildiği ve İhale Yasası kapsamında gerekli tüm yasal işlemlerin tamamlanarak köprünün yeniden kullanıma açılması için tüm adımların atıldığı belirtildi.

 

Köprünün kullanım dışı olduğu dönemde DAÜ’nün gerek öğrencilerin gerek halkın gerekse trafik ulaşımının aksamaması ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi adına çeşitli önlemler aldığının belirtildiği açıklamada, üst geçidin yeniden kullanılmasında yaşanan gecikmeden ötürü meydana gelen mağduriyet için de öğrencilerden ve halktan özür dilendiği vurgulandı.

 

27 Ekim 2018 Cumartesi günü sabah saat 08:00 itibarıyla, onarımı tamamlanan üst geçit yerine monte edileceğinden, Lefkoşa ve Büyük Sanayi istikametinden Gazimağusa’ya gelecek olan sürücüler, üst geçit yanındaki kapıdan kampüse girip, Sabancı kapısından çıkarak yollarına devam edebileceklerdir.

 

Gazimağusa istikametinden, Büyük Sanayi ve Lefkoşa yönüne gidecek sürücüler ise Sabancı Yurdu karşısındaki otobüs duraklarının önünden Güney Kampüs içerisinden devam ederek, Eczacılık Fakültesi önündeki köprüden tekrar Lefkoşa Yoluna çıkabileceklerdir. Montajın bitimini müteakip trafik akış düzeni eskisi gibi devam edecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20