• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Ana Şefkati!

Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve maaşlarını 3 aydır alamadıkları için seslerini duyurabilmek için dün Yenierenköy’den Lefkoşa’da bulunan Türkiye Büyükelçiliği’ne doğru yürüyüşe geçen belediye çalışanları, T.C Lefkoşa Büyükelçisi D
Ana Şefkati!

ELÇİMİZ BİZE SÖZ VERDİ

Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan ekonomik sıkıntılar konusunda seslerini yükseltmek için Yenierenköy’den Lefkoşa’ya doğru yürüyüşe geçen grup içinde bulunan Dursun Bulut, DETAY’a yaptığı açıklamada, T.C Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın kendilerini kabul ederek, dertlerini dinlediğini ve mevcut durumun kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması konusunda kendilerine söz verdiğini söyledi.

1 TRİLYON VE NAKİL

Yenierenköy Belediyesi çalışanı ve BES Yenierenköy temsilcisi Dursun Bulut, T.C Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın kendilerini çok iyi bir şekilde ağırladığını ifade ederek, çalışanların ödenemeyen 3 maaşlık tutar olan 1 trilyonluk ödemenin yanı sıra, belediyede çalışan 20-25 kişilik bir grubun devletin başka kademelerine nakledileceği konusunda söz verdiğini açıkladı.

Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle 3 aydır maaş alamayan ve yaklaşık bir aydır grevde bulunan Yenierenköy Belediye çalışanlarından 7 kişilik bir grup, seslerini duyurmak ve dertlerini T.C Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’a aktarmak için dün Yenierenköy’den Lefkoşa’ya doğru yürüyüşe çıkmışlardı.

DETAY’ın dün manşetine taşıdığı yürüyüş eylemi haberinden sonra, T.C Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın eylemcileri arabayla yoldan aldırarak, Büyükelçiliğe getirdiği öğrenildi. Yenierenköy Belediyesi çalışanı olan 7 kişilik grubu kabul eden Kanbay’ın, belediye çalışanlarını kabul ederek, yaşanan sorunlar hakkında çalışanlardan detaylı bilgi aldığı bildirildi.

KALICI ÇÖZÜM

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Yenierenköy Belediye çalışanı Dursun Bulut, Kanbay’ın 7 kişilik grubu kabul ederek bölgede yaşanan genel sıkıntıların yanı sıra belediyenin içinde bulunduğu durumu Büyükelçi Kanbay’a aktardıklarını belirtti.

Dursun, Lefkoşa Büyükelçisi Kanbay’ın maaş konusunda yaşanan sıkıntıların rahatlıkla halledilebilecek küçük ve çözümlenemeyecek bir sorun olmadığını kendilerine aktardığını belirtti. Kendi dertlerinin sadece ödenemeyen 1 trilyon tutarındaki 3 aylık maaş olmadığını Büyükelçi’ye aktardıklarını belirten Dursun, eylem amaçlarının Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan sıkıntılara kalıcı ve sürdürebilir çözümler bulunması için önlemler alınması yönünde olduğunu Derya Kanbay’a söylediklerini ifade etti.

ANAMIZ BİZE SAHİP ÇIKACAK

Belediye çalışanları olarak daha önce hükümet tarafından kabul edilmeyen 20-25 kişilik bir grubun devletin başka kademelerine nakledilmesi önerisinin, belediyenin ayakta kalabilmesi için tek çözüm olduğunu T.C Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’a söylediklerini belirten Dursun, Büyükelçi’nin bu önerinin hayata geçirilmesi konusunda kendilerine söz verdiğini açıkladı.

T.C Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile 45 dakika süren görüşmede, Kanbay’ın kendilerini çok iyi bir şekilde ağırladığını belirten Dursun, 20-25 kişilik bir grubun devletin başka kademelerine nakledilmesi sonrasında, belediyenin kendi işletmeleri ile birlikte ayakta kalacağına inandığını ve Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ve tüm çalışanların bu konuda büyük bir özveri göstermeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

GREV DEVAM EDECEK

Yürüyüş eyleminin sonrasında T.C Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’a dertlerini ve sıkıntılarını aktarabildiklerini belirten Dursun, yürüyüş eyleminin amacına ulaştığını fakat Yenierenköy Belediyesi’ndeki grevin devam edeceğini de sözlerin ekledi.

Büyükelçi Kanbay’ın hükümet yetkilileri ile yaşanan sorunlar hakkında yapacağı görüşmelerden çıkacak sonucu bekleyeceklerini belirten Dursun, sorunun kısa sürede çözüleceğine dair umutlu olduğunu ifade etti.

ana2

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler