• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

“Bazı Askeri Bölgelerin Statüsü Gözden Geçirilmeli”

“Ayak Uydurmak İçin Değil, Değiştirmek İçin”
“Bazı Askeri Bölgelerin Statüsü Gözden Geçirilmeli”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ülkede bazı köylerin, yerleşim yerlerinin askeri bölgeler içerisinde bulunduğunu ya da askeri bölgeler içerisinden kimlik göstermek kaydıyla buralara erişilebildiğini söyleyerek “1974’ün şartlarında değiliz, artık şartlar bütünen değilse de önemli ölçüde değişmiştir. Sivilleşme yönünde adımlar atacağız, parti programımızda da açıkça yazdığımız üzere bazı bölgelerin askeri bölge statüsüne son vereceğiz, bazı yerlerdeyse yeni düzenlemeler yaparak vatandaşları rahatlatacağız. Kalkanlı’ya gidiyorsunuz, Akıncılar’a gidiyorsunuz vatandaş şikayetçi. Bazı yerlerde askeri atış sahası ve benzeri nedenlerle yollar kapanıyor, bazı yerlerdeyse evinize gece bir saatten sonra gitmeniz adeta eziyete dönüşüyor. Bu durumu değiştirmek bizim boynumuzun borcudur çünkü bunlar o bölgelerde yaşayan herkesin ortak sorunudur. Kuşkusuz buna paralel olarak sınır köylerinde sınır kaçakçılığını önleyecek tedbirleri de eş zamanlı olarak alacağız” dedi. Halkın Partisi yetkilileri bölge ve köy ziyaretleri çerçevesinde Kalkanlı ve Akıncılar köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi, sorunları dinleyerek çözüm önerilerini anlattı. Ziyaretlere Parti Genel Başkanı Kudret Özersay, Genel Sekreter Tolga Atakan, Güzelyurt İlçe Başkanı Naim Pınar ve Lefkoşa İlçe Başkanı Serhan Aktunç ve çok sayıda parti yetkilisi ve gönüllüsü katıldı.

akincilar-luricina-foto-(1).jpg

Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay, sivilleşme programlarının bir ayağını oluşturacak olan bu adımın güvenlik birimleriyle istişare edilerek ve güvenliği zaafiyete uğratmayacak şekilde hayata geçirileceğine de dikkat çekerek şunları ifade etti: “1974’ten bu yana 42 yılda bazı bölgelerde gelişen turizm yatırımları nedeniyle askeri bölgelerle turistik tesisler iç içe geçti. Kentleşme ve yapılaşma nedeniyle bazı askeri tesisler şehir merkezlerinin içerisinde kaldı. Bu konularda adımlar atmak ve şehirlere nefes aldırmak lazım. Ancak geçmişte bu türden adımları bazı arazilere el koymak ve bunları birilerine peşkeş çekmek için atmak isteyenlerin olduğunu da biliyoruz. Buralar bir miktar korunabildiyse, rant peşinde koşan iktidarların elinden kurtulabildiyse biraz da bu statüye sahip olmalarındandı. Biz Halkın Partisi olarak iyi bir planlamayla bu alanların şehir dışına alınması ve bu bölgelerin çevreye duyarlı şekilde toplumsal kullanıma açılması gerektiği düşüncesindeyiz. Bunun için gerekli çalışmayı kısa sürede yapıp göreve geldiğimizde hayata geçireceğiz.” 

kudret-oz.png

“Ayak Uydurmak İçin Değil, Değiştirmek İçin”

Özersay ülkede 40 yılda oluşturulan yapının sürdürülemez olduğunu vurgulayarak “bu düzene ayak uydurmak ya da alışmak için değil, değiştirmek için bu yola çıktık. Halkın Partisi bu düzeni değiştirebilecek tek siyasi partidir ve bizler atacağımız adımların birilerinin canını yakacağını, bazı kesimlerde tepki ile karşılanacağını çok iyi biliyoruz. Farkımız ‘aman birilerini küstürmeyelim’ şeklinde bir korkumuzun olmamasıdır. Bizler günü geldiğinde bu ülkenin yararına olan adımları atmaktan çekinmeyeceğiz” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler