• BIST 9524.59
  • Altın 2526.18
  • Dolar 32.5817
  • Euro 34.5575
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Cemalettin Şevli: “Girne Üniversitesi’nin vizyonu geniş hocaları sayesinde önünüz çok açık”

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticaret Genel Müdürü Girne Üniversitesi’nde seminer verdi.
Cemalettin Şevli: “Girne Üniversitesi’nin vizyonu geniş hocaları sayesinde önünüz çok açık”

T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni  ziyaret etti  ve Güverte bölümü son sınıf öğrencilerine “Türk Denizciliğimizin Dünü, Bügünü ve Yarını” konulu bir seminer verdi.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türk Denizciliği’nin son ondört yıllık gelişimine katkısı büyük olan, T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırm’ın ekibinde yer alan Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli’nin Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni  ziyaret  ettiği  ve  Güverte bölümü son sınıf öğrencileri  ile biraraya geldiği belirtildi. Cemalettin Şevli’in Güverte bölümü son sınıf öğrencilerine “Türk Denizciliğimizin Dünü, Bügünü ve Yarını” konlu bir seminer verdiği ve seminer sonrasında Girne Üniversitesi’nde sergilenen “Bilinmeyen yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşları” sergisini de ziyaret ettiği bildirildi.

Cemalettin Şevli: “Girne Üniversitesi’nin yeni kampüsünün sağlıdığı olanaklar takdire değerdir”

Seminerde Girne Üniversitesi Güverte bölümü son sınıf öğrencileri ile biraraya gelen Cemalettin Şevli, Girne Üniversitesi’nin yeni kampüsünün ve yeni oluşumunun sağladığı olanakları son derece beğendiğini ifade ederek; “Girne Üniversitesi’nin yeni kampüsünün ve yeni oluşumunun sağladığı olanaklar takdire değerdir. Dünyada Çin’den sonra en fazla gemi adamı yetiştiren ülkelerin başında geliyoruz, almakta olduğunuz kaliteli eğitim siz öğrenci kardeşlerimiz için iş yaşamında çok iyi bir yerde hayat bulacak. Son derece donanımlı eğitim veren Yakın Doğu Üniversitesi temelinde Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin  verdiği mezunlar, sektörde son derece başarılı olmaktadırlar; bu mezunlar arasında T.C Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn.Binali Yıldırım’ın oğlu da bulunmaktadır” dedi. Denizclikte hep daha iyiye gitmeyi hedeflediklerini belirten Cemalettin Şevli, “Türk Denizciliği’ni,atalarmızın ulaştırdığı gurur verici noktaya yeniden ulaşması hedefiyle, bugün varılan ‘Beyaz Bayrak’ seviyesinden çok daha ileriye götürülmesi karalılığındayız” dedi.

Cemalettin Şevli: “Girne Üniversitesi’nin vizyonu geniş hocaları sayesinde önünüz çok açık”

Denizcinin topluma sağlayacağı faydaların yadsınamaz ölçüde büyük ve gerekli olduğunu, denizcilik eğitimi esnasında alınan disiplinin hayat boyu kişinin sorun çözmesinde etkin rol oynadığının altını çizen Cemalettin Şevli, “Denizde aldığınız eğitim ve disiplinle, karadaki ofis hayatınızda da işler yolunda ve başarılı gider” dedi. Öğrencilere kendi hayatından deneyimleri ve denizciliğin önemini anlatan Cemalettin Şevli, “Girne Üniversitesi’nde öğrenci olmaktan dolayı çok şanslısınız, vizyonu geniş, deneyimli ve motivasyonu yüksek olan hocalarımız sayesinde önünüz çok açık” diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Prof. Dr.Mustafa Altunç : “Girne Üniveristesi olarak, layık görüldüğümüz Kalite Denetim Yeterlik Belgesi’nin altında imzası bulunan Sayın Genel Müdürümüz Cemalletin Şevli’yi ağırlamaktan mutluyuz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli’yi ağırlamaktan duydukları mutluluğu ifade etti. “Denizcilik Eğitimi ve Denetleme ve Kalite Standartları esasları” hakında yönetmelik kapsamında Denizcilik Eğitimi Denetleme Kurulu tarafından Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ne layık görülen ‘Kalite Denetim Yeterlik Belgesi’ altında Kurul Başkanı olarak imzası bulunan Sayın Genel Müdürümüz Cemaletin Şevli’yi aramızda görmekten dolayı mutluyuz” dedi.

“Bilinmeyen yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşları” sergisini ziyaret etti…

Seminer sonrasında T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli’ye, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Mustafa Altunç tarafından flama, Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt tarafından da plaket takdim edildi. Plaket töreni sonrasında “Bilinmeyen yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşları” sergisini ziyaret eden Cemalettin Şevli, sergiyi gezerken kendi bilgilerini de paylaştı.

Cemalettin ŞEVLİ kimdir?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü (DTGM)’ne 14 Ocak 2016 tarihinde vekâleten Genel Müdür olarak atanan Cemalettin ŞEVLİ, 1965 yılında Siirt’te doğmuştur.

Lisans Eğitimini 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği’nde tamamlayan ŞEVLİ,  bu tarihten itibaren D.B Deniz Nakliyatı T.A.Ş de Uzak yol Vardiya Mühendisi, Uzak yol II. Mühendisi ve Uzak yol Başmühendisi olarak çalışma hayatına başlamıştır.

Temmuz 2000-2003 yılları arasında İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ziya Kalkavan Denizcilik Meslek Lisesinde öğretmenlik yapmış olan Şevli, ayrıca aynı bakanlığın İstanbul İl müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olarak da görev yapmıştır. 2002-2004 tarihleri içinde İstanbul Teknik Üniversitesi MYO’da öğretim görevlisi olarak öğrenci yetiştirmiş, Denizcilik Sektörüne bu manada insan yetiştirilmesine de katkı sağlamıştır.

2004 yılında STCW gereği oluşturulan Bağımsız Denetleme Kurulunda (Denizcilik Eğitim Denetleme Kurulu) Kurul üyeliği ve Kurul Başkanı olarak görev yapmıştır.

Temmuz 2003 - Kasım 2005 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge MD. Yardımcısı olarak görev yapan Cemalettin ŞEVLİ, Kasım 2005 - Mayıs 2012 tarihlerinde bu sefer Denizcilik Müsteşarlığı’nın İstanbul Bölge Müdürü olarak kariyerine devam etmiştir.

Cemalettin ŞEVLİ, sırasıyla 2012’den itibaren ;

Türkiye’de Denizcilik Eğitim ve Öğretiminin Geliştirilmesi (Improved Maritime Education and Training in Turkey), 

Türkiye’de Gemi Kaynaklı Emisyonların Kontrol Edilmesi ( Control of Ship Sourced Emissions in Turkey) projelerini yürütmüştür.

Mayıs 2012’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne vekâleten atanan ŞEVLİ, 2014 Eylül ayında Bakanlık Müşaviri olarak görevlendirilmiş ve nihayet Ocak 2016 da bu sefer Deniz Ticareti Genel Müdürü V. olarak görevine başlamıştır.

İyi derecede İngilizce bilen Cemalettin ŞEVLİ, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler