• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

“Cengiz Topel Hastanesi kapatılamaz!”

Bakan Dürüst, Lefke ve Gemikonağı esnafı ile Lefke Avrupa Üniversitesi’ni ziyaretlerinde vurguladı:
“Cengiz Topel Hastanesi kapatılamaz!”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefke ve Gemikonağı esnafını ziyaret etti, esnafın sorunlarını dinledi ve bölgenin durumu hakkında bilgiler aldı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’e Lefke ve Gemikonağı ziyaretlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Şifa Soğukpınar, Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa eşlik etti.

İlk olarak Lefke esnafını ziyaret eden Bakan Dürüst, bölgenin sorunları, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin bölgeye olan katkısı ve esnafın sorunları hakkında bilgiler alarak, esnafla sohbet etti.

Lefke’nin ardından Gemikonağı Sanayi Sitesi’ndeki esnafı da ziyaret eden Bakan Dürüst, burada esnafın ihtiyaçları, sorunları ve durumu hakkında bilgiler alarak esnafla kısa sohbetler etti.

Lefke ve Gemikonağı ziyaretlerinin ardından Lefke Avrupa Üniversitesi’ni (LAÜ) de ziyaret eden Bakan Dürüst, Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda Mütevelli Heyeti Başkanı Özgün Faruk, Mütevelli Heyeti Üyeleri, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ve Rektör Yardımcıları ile biraraya geldi.

Burada basına bir de açıklama yapan Bakan Dürüst, “LAÜ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin saygın nitelikli, nicelikli kaliteli bir üniversitedir. LAÜ özelde Lefke Bölgesine, genelde KKTC yüksek öğrenim yaşantısına ciddi anlamda renk ve katkı sağlamaktadır. LAÜ’nün değerli Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen çok iyi bir yönetici, çok iyi bir akademisyen, çok iyi bir idarecidir. LAÜ’nün değerli Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Üniversitemiz için çok büyük bir şanstır” dedi.

Bakan Dürüst, “Burada iki güçlü partiden oluşan çok saygın çok değerli mütevelli heyeti üyeleri de var, aralarında bölge için yürekleri gerçekten sevgiyle çarpan arkadaşlarım vardır. Mütevelli heyeti bölgeye daha fazla katkı sağlatabilmek adına birçok çalışmalar yapmaktadır. Bilim adına akademik kadronun başarıları ise LAÜ’yü ilerilere taşıyacaktır. En başta bölgenin bir vatandaşı olarak, LAÜ ile gurur duyuyorum. LAÜ’nün bu kaliteli ve nicelikli adımlarını, bu ülkede çok kısa süre içerisinde önder üniversitelerden biri olma yolunda kararlı, disiplinli ve istikrarlı bir süreç içerisinde olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum. Mütevelli Heyeti’nin de bunun için çalıştığını biliyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst konuşmasında ayrıca, Lefke ve Gemikonağı esnaf ziyaretlerinde kendisine sıkça sorulan, Cengiz Topel Hastanesi’nin durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bakan Dürüst, Cengiz Topel Hastanesi hakkında, basında ve halk arasında çıkan kapatılacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını, Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

“Cengiz Topel Hastanesi, hiçbir koşulda ve hiçbir hükümet tarafından kapatılması mümkün değildir” dedi. Böylesi bir durumun söz konusu olması halinde, bölge halkının tepkisinin büyük olacağını dile getiren Bakan Dürüst, “bizim tepkimiz de en az bölge halkının tepkisi kadar olacaktır” diye konuştu.

“Cengiz Topel Hastanesinin kapatılıp kapatılamayacağı konusundaki görüşlerin yerine asıl tartışılması gereken konu, hastanenin nasıl daha iyi şartlarda hizmet verebileceği olmalıdır” diyen Bakan Dürüst, “Cengiz Topel Hastanesi’nin geliştirilmesi konusunda LAÜ ile işbirliği yapılması gerekiyorsa böylesi bir girişimin hemen geciktirilmeden yapılası gereklidir” dedi.

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen de, LAÜ’nün öğrenci sayısını ciddi şekilde arttırdığını ve arttırmaya devam etmekte olan bir üniversite olduğunu vurguladı. Öğrenci artışının beraberinde getirdiği sıkıntıları birlikte aştıklarını belirten Yükselen, bölgedeki konaklama ihtiyaçlarının giderilmesinde Bakan Dürüst’e desteklerinden ötürü teşekkür etti. Üniversite’nin yatırımlarının devam ettiğini vurgulayan Yükselen, yeni yapılacak yurt binasının temelinin Lefke Merkezde atıldığını, diğer taraftan cami inşaatının iki hafta önce başladığını ve geçen yıl başlayan Hukuk Fakültesi inşaatının ise devam etmekte olduğunu belirtti. Bu çalışmaların artan öğrenci sayısı ile birlikte oluşan ihtiyacı karşılamak için Mütevelli Heyeti ile birlikte alınan kararlar çerçevesinde sürdürüldüğünü söyleyen Yükselen, Eylül ayı itibari ile LAÜ öğrenci sayısının 8 binlere ulaşacağının beklendiğini, bundan sonraki yıllarda ise bu sayının 10 binlere ulaşacağının tahmin edildiğini ifade etti.

Mütevelli Heyeti Başkanı Özgün Faruk ise yaptığı konuşmasında, Bakan Dürüst’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Lefke’ye hizmet etmek üniversiteye hizmet anlamı taşır. Çünkü Lefke’yi taşıyan üniversitemizdir, bütün yöre halkı da bu düşünceler içerisindedir ve üniversitemize büyük bir destek vermektedir” dedi. Faruk, Bakan Dürüst’ün bölgeye olan hassasiyetinden ve desteklerinden ötürü LAÜ yönetimi olarak memnuniyet duyduklarını ifade ederek özellikle Lefke’ye temelleri atılan yeni yurt yatırımına büyük desteklerinin olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler