• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Denktaş'tan bir garip Artopus Ajans açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’tan Detay Gazetesi’ne manidar bir açıklama geldi. Denktaş TAK’ın haberini yayınlayan Detay’a “bilerek veya bilmeyerek gazetemizin kullanıldığı veya kullandırıldığı” yorumunu yaptı.
Denktaş'tan bir garip Artopus Ajans açıklaması!

Serdar Denktaş’tan bir garip açıklama

  • Devletin resmi haber ajansı TAK tarafından servis edilen “Dayanışma: “Artopus Ajans Paravan Şirket Mi?” başlığı ile verilen haber üzerine Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’tan Detay Gazetesi’ne manidar bir açıklama geldi. Denktaş TAK’ın haberini yayınlayan Detay’a “bilerek veya bilmeyerek gazetemizin kullanıldığı veya kullandırıldığı” yorumunu yaptı.

 

  • Avrupa Birliği ilişkileri konusunda danışmanlık hizmeti almak üzere Artopus Ajans isimli şirket ile yapılan sözleşme beraberinde yeni bilinmezlikleri de doğurdu. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın gazetecilik dersi vermeye çalıştığı açıklama, ortaya yeni soru işaretleri çıkmasına neden olurken, hükümet zafiyetleri de gün yüzüne çıktı.

Artopus Ajans isimli şirkete ile yapılan sözleşmenin AB Koordinasyon Merkezi’nin başkanı Kudret Akay’a maaş ve vergi ücretine karşılık olduğu anlaşılırken, bu kez Başbakan Yardımcısı AB Koordinasyon Merkezi’ne vahim işlere tanık olduklarını, örtbas edilmeye çalışılan şeylerin bulunduğunu, toplumsal bazı hakların geriletilmesine çalışıldığını iddia etti. Denktaş ellerinde bulgular olduğunu kaydederken ayrıntı vermekten kaçındı.

Oshan SABIRLI

Detay Gazetesi’nin dün manşetten “Artopus Ajans Paravan Şirket Mi?” başlığı ile verdiği habere Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’tan açıklama geldi. Devlet haber ajansı eliyle servis edilen haberle ilgili olarak Başbakan yardımcısı gazetemize gazetecilik dersi de vermeye çalıştı.

 “Dayanışma” isimli Sivil Toplum Örgütü’nün, hükümetin Avrupa Birliği ilişkileri konusunda danışmanlık hizmeti almak için Artopus Ajans ile imzaladığı sözleşme’nin AB Koordinasyon Merkezi’nin başına getirilen Kudret Akay’a maaş ödemesi ve vergiler bedeli olduğu açıklandı.

MAAŞ VE VERGİ ÖDEMESİ

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından yapılan açıklamada;

 “İlgili şirkete ödenen rakam Sn.Kudret Akay’ın maaş+vergiler toplamı olarak hesaplanmıştır” yorumunda bulunuldu.

DOĞRU OLMAYAN İŞLER

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş Detay Gazetesi’ne gönderdiği mektupta Akay’ın atandığı görev yeri olan AB Koordinasyon Merkezi’nde Kudret Akay öncesinde yönetsel hatalar yapıldığı da iddia edildi.

Serdar Denktaş imzası ile yapılan açıklamada muallak ifadeler ile bazı doğru olmayan işlerin yapıldığı kaydedilirken AB Koordinasyon Merkezi bünyesinde elde edilen ve “vahim” diye adlandırılan bulgular konusunda da ifadeler kullanıldı.

 

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş Detay’a gönderdiği yazısında AB Koordinasyon Merkezi bünyesinde “ortaya çıkan” bazı “sonuçlar” olduğu ve bunların haberimiz ile “örtbas” edilmeye çalışıldığı da kaydedildi.

dd.jpgDenktaş imzası ile gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi;

“25 Temmuz tarihli, kaynağı tarafımızca çok net olarak bilinen Manşet haberinizin atılmış doğru bir adımın ortaya çıkarttığı sonuçların örtbas edilmesi için verildiği ve bu konuda bilerek veya bilmeyerek gazetenizin kullanıldığı veya kullandırıldığı çok açıktır.

AB konusundaki uzmanlığı herkes tarafından kabul edilen Sn. Kudret Akay’In yıllardan beridir haklarımızın gerilemesine neden olan yönetim hatalarını düzelterek Hükümetimizin AB vizyonu çerçevesinde de oturtulması gayesi ile istihtamının sağlanması bu şirketten hizmet alımı yöntemi gerçekleştirilmiştir.

İlgili şirkete ödenen rakam Sn.Kudret Akay’ın maaş+vergileri toplamı olarak hesaplanmıştır.

Nitekim Akay’ın göreve başlaması ile birlikte ortaya çıkan bulgular son derece vahimdir. Ve her birinin düzeltilmesi için Başbakanımızın talimatı ile gerekli girişim başlatılmıştır.”

KAFALARA TAKILAN SORULAR

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın muallak ifadeler ile gönderdiği yazıdaki belirsiz açıklamalar yerine aşağıdaki soruları yanıtlaması elzem haline geldi.

1-   Örtbas edilmeye çalışılan nedir?

2-   Örtbas edilmeye çalışılan konuları kim veya kimler örtbas etmeye çalışıyor?

3-   Hakların geriletilmesine neden olan yönetim hataları nelerdir ve kim tarafından yapılmıştır?

4-   Hangi haklar geriletilmiştir?

5-   Kudret Akay’ın atanması sonrasında ortaya çıktığı açıklanan “vahim” bulgular nelerdir?

6-   Başbakan’ın düzeltilmesi yönünde talimat verdiği ve yanlış yapılan çalışmalar nelerdir?

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler